Input your search keywords and press Enter.

Obavijesti iz zbora Libertas

 Zbor Libertas traži pjevače

Mješoviti zbor Libertas priprema se za nastup na proslavi 50. obljetnice FA Linđo u studenome ove godine. Paralelno s tim uvježbava se čitava lepeza skladbi s kojima zbor planira nastupiti u Dubrovniku i izvan njega. Radi se ozbiljno, a tome u prilog govori i činjenica da je objavljen termin audicije za muške članove zbora.

Audicija za muške glasove, tenore i base, održat će se u petak, 16. listopada 2015. u 20 sati u Slanici, tvrđava Revelin. Zbor poziva sve zainteresirane sugrađane da se odazovu pozivu i u zboru pronađu ugodno društvo za dobru pjesmu.

O povratku u Crijević Pucić još ništa

Inače, uz pripremu programa zbor je zaokupiran nastojanjima za povratak u prostor dvorca Crijević Pucić, zajedno s Dubrovačkim simfonijskim orkestrom. Na pismo upućeno gradonačelniku i nadležnim službama, o kojemu je već bilo govora u medijima, zbor još uvijek nije dobio odgovor. Poboljšanje uvjeta rada je najvažniji preduvjet za povećanje članova zbora i općenito za kvalitetniji rad. U Gradu, kojemu je kultura važan dio života velikog broja ljudi, problem prostora za ustanove i udruge u kulturi jednostavno ne bi smio postojati.

Misa za pok. Iva Dražinića

U 2015. zbor Libertas je nizom aktivnosti, među kojima i svečanim koncertom u Kneževom dvoru, obilježio 35. obljetnicu djelovanja, a nedugo nakon toga s tugom se oprostio od svojeg osnivača i prvog voditelja maestra Ivana Dražinića. Voljeni maestro je preminuo na rodnom Lastovu pa većina članova zbora nije mogla nazočiti pogrebu. Zato je dogovoreno da će se sveta misa u spomen na pokojnog maestra Dražinića održati u petak, 16. listopada u 18 sati u Dubrovačkoj katedrali. Za vrijeme mise zbor će otpjevati nekoliko prikladnih pjesama.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *