Input your search keywords and press Enter.

Nužni novi pregovori oko žičare

Gradonačelnik Grada Dubrovnika Andro Vlahušić u prisustvu suradnika održao je danas sastanak s predsjednikom Uprave tvrtke Excelsa d.o.o. i predsjednikom nadzornog odbora Excelsa nekretnina Davorom Lukšićem, te direktorom te tvrtke Antom Ruskovićem, a na temu koncesijske naknade za žičaru Dubrovnik – Srđ u svjetlu novog zaključka Gradskog vijeća kojim je izmijenjen rok trajanja koncesije na razdoblje 10 godina.

Davor Lukšić i Anto Rusković izrazili su negodovanje zbog smanjenja roka trajanja koncesije s dogovorenih 50 na 10 godina. Excelsa nekretnine ne bježi od plaćanja koncesijske naknade, kazali su, ali rok od 10 godina za njih je posve neprihvatljiv. Takav zaključak je u suprotnosti s temeljnim odrednicama dogovora iz lipnja prošle godine, na osnovu kojeg je u listopadu donesen Zaključak Gradskog vijeća kojim je određena i koncesijska naknadu u visini od 15% ostvarenih prihoda od prodaje karata za vožnju žičarom.

Gradonačelnik Vlahušić je rekao da će u najkraćem mogućem roku sazvati sastanak s predstavnicima svih političkih opcija koje participiraju u radu Gradskog vijeća s ciljem da se uz prisustvo predstavnika Excelse pokuša iznaći rješenje prihvatljivo za sve strane, budući da, istaknuo je, tvrtka već šest godina posluje bez koncesije, a gradski proračun ostaje bez značajnih sredstava koje bi mogao uprihodovati na temelju koncesijske naknade.

Podsjetimo, godišnji prihod proračuna Grada Dubrovnika od koncesijske naknade procijenjen je na oko 5,5 milijuna kuna.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)