Input your search keywords and press Enter.

Novo vodstvo Strukovne grupe posrednika u prometu nekretnina

Na današnjoj sjednici Strukovne grupe posrednika u prometu nekretnina ŽK Dubrovnik, izabrano je novo vodstvo za naredno četverogodišnje razdoblje.

Većinom glasova prisutnih agenata za predsjednika je izabran Mato Alavija iz tvrtke Alavija nekretnine d.o.o., a za njegove zamjenike Nada Burum iz tvrtke IMB nekretnine d.o.o. i Lukša Luko Glavinja iz tvrtke Luciano d.o.o.

Na sjednici je bilo riječi o uvijetima poslovanja na tržištu. Također je istaknuta iznimno bitna uloga stručnog rada agenata i povjerenje klijenata.

ŽK Dubrovnik je pripremila analizu desetogodišnjih trendova u kupoprodaji nekretnina. Prema podatcima Porezne uprave na području Dubrovačko – neretvanske županije najveći broj prodanih nekretnina i najveća ostvarena ukupna vrijednost prodaje svih nekretnina bila je u 2018.godini.

Prema vrsti prodanih nekretnina u 2019. godini najveći broj nekretnina s kojima se trgovalo su stambeni objekti, a slijedi ih građevinsko zemljište.

Na području grada Dubrovnika i okolice prosječna cijena stambenih objekata je 16% veća 2019, nego godinu ranije, ali je 30% manje prodanih stanova nego godinu ranije.

 

 

ŽK Dubrovnik

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *