Input your search keywords and press Enter.

NOVO POJAČANJE LIBERTASA

Predstavljeno osam novih autobusa financiranih EU sredstvima

Osam gradskih niskopodnih autobusa marke MAN, financiranih putem fondova Europske unije, predstavljeno je danas u sjedištu društva Libertas Dubrovnik d.o.o. u Komolcu.

Šest solo autobusa dužine 12 metara i dva zglobna autobusa dužine 18 metara prilagođeni su potrebama suvremenog javnog gradskog prijevoza, opremljena su E6 motorima koji udovoljavaju najsuvremenijim ekološkim normama, a vrijednost njihove nabave iznosi 17,774,900.00 kuna.

Podsjetimo, riječ je dijelu od ukupno 18 novih autobusa koje Libertas Dubrovnik d.o.o. i Grad Dubrovnik nabavljaju putem strukturnih fondova Europske unije kroz Operativni program „Konkurentnost i kohezija“ i uz sufinanciranje od 85 posto.

Vozila su prezentirali predstavnik dobavljača, tvrtke Auto Hrvatska, Zvonko Gabud i direktor Libertasa Franko Mekišić, a u predstavljanju je sudjelovao i gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković.

„Podsjetio bih da smo u kolovozu nabavili sedam autobusa, također iz Europskih fondova, a očekuje nas nabavka još tri midi prigradska vozila“, kazao je gradonačelnik Franković te dodao kako je u posljednjih pet godina vozni park Libertasa osnažen s čak 29 novih autobusa financiranih EU sredstvima. „Vjerujemo kako će se ubrzo raspisati natječaj po pitanju električnih autobusa, za koji smo spremni. Već ranije smo, kao što i sami znate napravili više probnih vožnji sa različitim tipovima autobusa, izradili smo cijelu studiju i analizu koja dokazuje kako će nam se i ta vrsta vozila, ovdje na području Grada Dubrovnika isplatiti“, naglasio je gradonačelnik.

„Najveći benefit nabavke ovih vozila je u tome što se smanjuje ukupna starost aktivnih autobusa na gradskim linijama. Ona će sada iznositi svega 6 godina, dok je ukupna starost aktivnih autobusa u gradskom i prigradskom prijevozu 7 godina“, naglasio je direktor Libertasa Mekišić.

Ukupna vrijednost cijele nabave, uključujući do sada zaprimljene autobuse i one koji još trebaju biti dopremljeni, iznosi 30.960.540,00 kuna uvećano za PDV.

Uz modernizaciju poslovanja i kontinuiranu nabavku novih vozila, Libertas Dubrovnik ostaje jedan od najpovoljnijih javnih prijevoznika u Hrvatskoj.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)