Input your search keywords and press Enter.

Novi Veleposlanik Indije u RH posjetio TZ grada Dubrovnika

U ponedjeljak, 18. veljače, ured TZ grada Dubrovnika posjetio je novi veleposlanik Indije u Hrvatskoj, Njegova Ekscelencija, gospodin Arindam Bagchi. Na sastanku s direktoricom TZ gradaDubrovnika Romanom Vlašić, tema razgovora bila je kulturna i turistička suradnja. Veleposlanik Bagchi počeo je obnašati novufunkciju u Hrvatskoj u studenom 2018.godine, nakon dvadesetgodišnje karijere u diplomaciji diljem svijeta.  

Direktorica Vlašić istaknula je kako indijsko tržište postaje sve važnije za Dubrovnik, kako za segment kongresnog turizma, tako i za filmski turizam, s obzirom na činjenicu snimanja Bollywoodskog filma Fan i boravak najpoznatije indijske zvijezde Shakh Rukh Khana u Dubrovniku. Osvrnula se i na povijesnu vezu Dubrovnika i indijske Goe kroz zaštitnika svetoga Vlaha te je Veleposlanik za poklon od direktorice TZ grada Dubrovnika dobio staklenu statuu sveca zaštitnika. Indijski veleposlanik naglasio je svoju želju za produbljenjem suradnje između Veleposlanstva i TZ gradaDubrovnika i to kroz više aspekataod projekta Festival of India u Hrvatskoj, gostovanja indijskih glazbenih i plesnih ansambala i drugih zanimljivih projekata.

Prošle godine je u Dubrovniku zabilježen je značajan porast indijskih gostiju. Ukupno je u 2018.godini Dubrovnik posjetilo 14 781 indijskih turista, odnosno 10 % više nego 2017. godine, a ostvarili su 36817 noćenja, što je 9 % više nego godinu prije. Ovaj pozitivan trend iznimno je bitan i upućuje na daljnje povećanje popularnosti Dubrovnika na ovom perspektivnom i velikom tržištu.

 

 

 

Turistička zajednica grada Dubrovnika / Dubrovnik Tourist Board

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *