Input your search keywords and press Enter.

Novi studentski dom: PRVI STUDENTI OČEKUJU SE 21. RUJNA

Studenti će u njemu imati sve što im treba. Od smještaja, restorana, stomatološke ordinacije, pa čak i noćnog kluba.

Studentski dom u Dubrovniku, za koji su nacrti izrađeni još u osamdesetima, popularno je nazvan Čežnja. Čežnji je napokon došao kraj jer je ovaj najmoderniji studentski dom u Hrvatskoj na korak do otvorenja.

22 tisuće kvadrata spremno  dočekuje nove stanare. 254 sobe s vlastitom kupaonicom primaju 503 studenta. U najmodernijem domu u Hrvatskoj imat će sve što im treba.

“Osim smještajnog kapaciteta imat ćemo moderni studentski restoran sa 627 mjesta, polivalentnu dvoranu sa 300 mjesta, studentski klub, ambulante opće i stomatološke ordinacije, učionice, fitness centar“, rekao je Marko Potrebica, ravnatelj Studentskog centra Dubrovnik.

850kuna studente iz dalekih krajeva riješit će muke pronalaska smještaja u Dubrovniku. Do sada su  iz svojih unajmljenih stanova trebali izaći prije ispita.

“Zato što je većina stanova bila do 1.5., 1.6. iseljavalo se radi sezone, onda se kasnije trebalo vraćati,a ispitni rokovi su i iza šestog mjeseca”, rekao je Ivan Gnječ, student iz Metkovića.

Dubrovački studenti nisu imali ni adekvatnu menzu. U ovoj će se topli obrok plaćati online, a po cijeni od 7 kuna prihvatljiva je svakom studentskom budžetu.

“Hrana u menzi koja do sada nikad nije bila studentska, uvijek je bila neka privatna menza neki restoran tako nešto. tako da nikad niste znali što se tu može dogoditi”, kazao je Ivan Ćelić, zamjenik predsjednika Studentskog zbora Dubrovnik .

Na natječaj se do sada prijavilo 187 studenata. Veliku prednost donosi i lokacija – sve je nadohvat ruke.

“Kao što su trgovina, kao što su kafići za izić vani, a i dom manje-više ima dosta sadržaja tako da mislim da u tom nekom krugu od 500 metara imamo sve”, kazao je student Gnječ, a Ivan Ćelić je dodao:
“Što se tiče studiranja morate ić možda 5-10 minuta pješke. Čak za fakultete nije potrebno korištenje autobusa”.

Za dugoočekivani studentski dom visoka su očekivanja.

“Dom je zapravio, ne samo što olakšava smještaj, nego amo reć daje neki veći značaj studiranja u Dubrovniku”, zaključio je Ivan Ćelić.

“Vjerujem da će studenti naći sve ono što nisu prije mogli u gradu, nać u studentskom domu, a to je povoljno studiranje u gradu Dubrovniku”, na kraju je rekao Marko Potrebica, ravnatelj.

Prvi stanari očekuju se 21.rujna. Dolaskom studenata, otvaranjem sadržaja za mlade a kad uz to proradi i prvi disko ovaj dom trebao bi postati – centar studentskog života.

Vijesti.hr, Andrea Žarak

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *