Input your search keywords and press Enter.

Novi predsjednik na čelu županijskih građevinara

Izborna sjednica Strukovne grupe graditeljstva HGK – Županijske komore Dubrovnik održana je danas, 5. travnja u Županijskoj komori Dubrovnik.

Za predsjednika Strukovne grupe u slijedećem četverogodišnjem razdoblju izabran je Đuro Goluža, član uprave tvrtke CON -TEH d.o.o., a za zamjenike predsjednika Mato Butijer, predsjednik uprave tvrtke ALFAPLAN GRAĐENJE d.o.o. i Nikola Bakija, direktor tvrtke GRAĐEVINAR-QUÉLIN d.d.

Dosadašnji predsjednik Mato Butijer podnio je izvještaj o radu za prethodno mandatno razdoblje te zahvalio svima na suradnji. Prisutnima je prezentiran on line Katalog hrvatskih proizvoda kojeg je HGK pokrenula zbog otežanog sudjelovanja domaćih poduzetnika u postupcima javne nabave. Katalog ima za cilj poticati i informirati naručitelje o postojanju kvalitetnih i cijenom konkurentnih domaćih proizvoda.

Ponovno se istaknuo problem nedostatka radne snage u ovoj djelatnosti. Zapošljavanje novih radnika je otežano zbog puno većih plaća koje isti radnik može zaraditi u vodećim zemljama EU. Građevinari su se dogovorili da se kod budućih velikih investicijskih projekata u Dubrovačko-neretvanskoj županiji udruže i zajedno djeluju prema investitoru.

Županijska komora Dubrovnik

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *