Input your search keywords and press Enter.

Novi kolektivni ugovor dubrovačkim vatrogascima omogućuje veća prava

Na dnevnom redu 10. sjednice Gradskog vijeća zakazane za ponedjeljak, 9. travnja naći će se Prijedlog zaključka o prihvaćanju teksta Kolektivnog ugovora za zaposlene u Javnoj vatrogasnoj postrojbi „Dubrovački vatrogasci“, dobrovoljnim vatrogasnim društvima i Vatrogasnoj zajednici Grada Dubrovnika, a izvjestitelj u ovom predmetu bit će gradonačelnik Mato Franković.

Interes Grada Dubrovnika je dobro opremljena javna vatrogasna postrojba s adekvatno plaćenim zaposlenicima, a prihvaćanjem te sklapanjem novog kolektivnog ugovora primanja dubrovačkih vatrogasaca korespondirat će s primanjima njihovih kolega u Zagrebu, Rijeci ili Splitu, odnosno njihova prava izjednačit će se s pravima zaposlenih u upravnim tijelima Grada Dubrovnika.

Osnovica za izračun plaće, primjerice, povećana je i iznosi 6.000,00 kuna, a neke od novina koje donosi novi kolektivni ugovor jesu i plaćanje pripravnosti, prekovremenog rada i toplog obroka.

Sredstava za realizaciju prava reguliranih odredbama predloženog Kolektivnog ugovora osigurana su u Proračunu Grada Dubrovnika u Upravnom odjelu za komunalne djelatnosti i mjesnu samoupravu.

Podsjetimo, pregovori su započeli dana 16. veljače 2018. godine, a završili su dana 16. ožujka 2018. godine. Pregovarački timovi održali su ukupno pet pregovaračkih sastanaka.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *