Input your search keywords and press Enter.

Novi Gypsy Table s okusom Kariba

Nakon zagrebačkog izdanja održanog u prosincu prošle godine, poznato “lutajuće” gastro-događanje Gypsy Table vraća se u petak, 9. lipnja u Dubrovnik. Ovoga puta Gypsy Table dovodi sa sobom i chefove iz Miamija i Barcelone koji će vas, zajedno s hrvatskim timom kuhara, povesti put Kariba.

Ako volite vrhunsku hranu začinjenu dobrom dozom egzotike i iznenađenja, neobične ambijente i neponovljive večere, Gypsy Table će vas jednostavno oduševiti. Lokacija održavanja je uvijek tajna, ali nikad obična – riječ je redom o neočekivanim i posebnim mjestima. Uz izbor lokacije, jednaka pažnja se pridaje i izradi jelovnika na kojem se isto jelo nikada ne pojavljuje dvaput. Također, svaki Gypsy Table predstavlja se pod okriljem nove teme i uz nove gostujuće chefove. Ono što je sigurno je da iznenađenja na ovom stolu ne nedostaje.

Uz Richarda Gruicu, osnivača i voditelja te jednog od glavnih kuhara Gypsy Tablea, koji je rođen na Jamajci i čija je specijalnost upravo karipska / fusion kuhinja, svoju viziju karipskih okusa na gypsy stol će ovoga puta staviti i Cindy Hutson iz Miamija, jedna od ponajboljih svjetskih chefova karipske kuhinje. Hutson je vlasnica nekolicine restorana (nerijetko proglašavanih najboljima) i autorica nagrađivanih koncepata u Americi, a o njoj su hvalospjeve pisali ugledni svjetski časopisi kao što su The New York Times, London Times, Esquire, Condé Nast Traveler i Chef magazine.

Njima će se pridružiti i Joel Serra, jedan od najznačajnijih influencera na svjetskoj gastro-sceni, osnivač projekta Papa Serra Culinary Adventures u sklopu kojih godinama kreira originalna gastro-iskustva po Barceloni, ali i diljem svijeta; otvara razne klubove za večeranje, surađuje na spektakularnim pop-up dining turama i vodi uzbudljive gurmanske avanture. Uz njih, kuhat će već dobro poznati dvojac Damir Šarić i Lucija Tomašić. No to nije sve jer posjetitelje očekuje i gostujući chef iznenađenja.

Pri osmišljavanju jelovnika za dubrovačko izdanje na temu Okus Kariba, Gypsy Table će se voditi idejom novih i drugačijih okusa koji povezuju Hrvatsku i to daleko otočje, stoga će ovo biti jedinstvena prilika za kušanje karipske kuhinje u spoju s hrvatskim proizvodima. Goste očekuje večera s više slijedova upotpunjena craft pivom nove Dubrovačke pivovare, koktelima, glazbom i, naravno, jedinstvenim ambijentom. Nakon večere druženje će se nastaviti na jednoj isto tako tajnoj i prekrasnoj dubrovačkoj lokaciji.

Gypsy Table je humanitarnog karaktera i dio prihoda svaki put donira u lokalne dobrotvorne ustanove. Ovoga puta svojom donacijom će pomoći ginekološko-porođajnom odjelu Opće bolnice Dubrovnik.

***

Za sudjelovanje trebate samo biti spremni za jedinstveno gastro-iskustvo, rezervirati svoje mjesto i nabaciti tropsku odjeću. Ulaznice možete kupiti na www.gypsytable.eventbrite.com po cijeni od 75 eura po osobi (ili 140 eura za dvije osobe). Broj ulaznica je ograničen, a ekipa Gypsy Tablea preporučuje da na vrijeme rezervirate svoje mjesto, budući da su sva dosadašnja izdanja bila unaprijed rasprodana.

Više informacija o Gypsy Table konceptu: www.gypsytable.com ili FB stranica

Više informacijama o gostima chefovima: cindyhutsoncuisine.com // papalosophy.com

Videozapis s prethodnih Gypsy Table večera: vimeo.com/214650940

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)