Input your search keywords and press Enter.

Novi asistenti osposobljeni za rad s učenicima

Zamjenica gradonačelnika Tatjana Šimac Bonačić uručila je danas certifikate o stručnoj osposobljenosti polaznicima edukacije „Asistenti u nastavi“, novim asistentima osposobljenim za rad s učenicima s teškoćama u razvoju.

Zamjenica Šimac Bonačić izrazila je ponos uspjehom suradnje Grada, DURE, osnovnih škola i polaznika edukacije te dodala kako je ipak najveće zadovoljstvo kod roditelja djece koja imaju potrebu za asistentom.

Projekt „Asistent u nastavi“ provodi se u osnovnim školama Grada Dubrovnika već sedam godina. Projekt se šest godina provodio u suradnji s udrugom IDEM koja je za Grad Dubrovnik obavljala sve stručne i administrativne poslove, a projekt se financirao isključivo sredstvima Grada Dubrovnika. Ove godine Grad Dubrovnik se u partnerstvu s Razvojnom agencijom Grada Dubrovnika DURA-om i osnovnim školama javio na otvoreni poziv za dostavu projektnih prijedloga „Osiguravanje pomoćnika u nastavi i stručnih komunikacijskih posrednika učenicima s teškoćama u razvoju u osnovnoškolskim i srednjoškolskim odgojno-obrazovnim ustanovama“ kojeg je raspisalo Ministarstvo znanosti obrazovanja i sporta za dodjelu sredstava iz Europskog socijalnog fonda.

Zatražena su sredstva za 21 pomoćnika u nastavi koji su ispunjavali kriterije za dodjelu asistenata Ministarstva znanosti u ukupnom iznosu od 830.175,03 kune. Svi zatraženi troškovi ocijenjeni su prihvatljivima, a bespovratna sredstva koja će Grad Dubrovnik dobiti iz Europskog socijalnog fonda iznose 705.648,77 kuna. Pored tih sredstava, Grad Dubrovnik iz svojih proračunskih sredstava financira rad još osam pomoćnika u nastavi za djecu koja po mišljenju „Povjerenstva za procjenu potrebe angažiranja pomoćnika u nastavi za djecu s teškoćama u razvoju“, koje je imenovao gradonačelnik Vlahušić, trebaju asistenta, ali ne udovoljavaju strogim kriterijima Ministarstva znanosti.
Pomoćnici u nastavi rade u svim osnovnim školama Grada Dubrovnika. Kako se projekt već duže vrijeme provodi u školama Grada Dubrovnika neki od angažiranih asistenata već posjeduju certifikate za rad, a dvadeset i četvero novih pomoćnika trebalo je proći edukaciju koju je udruga IDEM organizirala od 29. do 31. listopada 2015. godine.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)