Input your search keywords and press Enter.

Nove predstave u KMD

“Ništa im neće bit´”, “Umišljena Mišica” i “Tiha noć” u Kazalištu Marina Držića

U Kazalištu Marina Držića ovog tjedna očekuje nas bogat program.

U četvrtak, 14. prosinca Kazalište Moruzgva donosi nam neodoljivu predstavu “Ništa im neće bit’” koja će vas nasmijati, dirnuti i potaknuti na razmišljanje o ljubavi, odnosima i novim počecima. Nastala iz pera majstorice kratke proze Tanje Mravak, a u režiji Tamare Damjanović, ova predstava razotkriva tajne obiteljskog života i donosi smijeh i emocije na pozornicu te pred gledatelje stavlja niz sitnica svakodnevnog obiteljskog života u kojima se svi mogu prepoznati. Ecija Ojdanić i Frano Mašković briljiraju u glavnim ulogama, donoseći nam neodoljivu kemiju i vješto izvedene komične trenutke. Njihova igra iznosi na površinu sve emocije i sukobe, ali i nade za novo poglavlje u njihovom životu. Predstavu možete pogledati u dva termina, u 19 i 20:30 sati.

Za one najmlađe na Veliku scenu u subotu, 16. prosinca stiže “Umišljena Mišica”, lutkarska predstava u režiji Ivice Barišića, nastala prema scenariju Željke Turčinović. Djeca će otkriti što se sve događa Mišici kad se zaljubi i hoće li uopće poslušati majčine savjete. Predstava se može pogledati u dva termina u 11 i 17 sati.

U nedjelju i ponedjeljak, 17. i 18. prosinca imamo priliku ugostiti Hrvatsko narodno kazalište Split s predstavom “Tiha Noć” koja je nastala prema tekstu Miljenka Smoje i Ivana Ivaniševića , a u režiji Gorana Golovka. Dramatizacija novelete “Kronika o našem Malom mistu” na kazališnoj pozornici oživljava dobro nam poznate, omiljene Smojine likove. Posebna nam je čast ugostiti “Tihu noć” zbog Nagrade hrvatskog glumišta za najbolju scenografiju koju je ove godine osvojio naš sugrađanin i nekadašnji ravnatelj KMD-a Marin Gozze. Predstavu možete pogledati u nedjelju i ponedjeljak u 20 sati.

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)