Input your search keywords and press Enter.

Nova sportsko-rekreativna zona u srcu Čokolina

Radovi na izgradnji boćališta u Čokolinu napreduju prema utvrđenom planu izvođenja, a njihov završetak očekuje se do kraja godine, a pratit će ih uređenje senzorskog parka za djecu s teškoćama u razvoju. 
Gradilište su jutros obišli zamjenica gradonačelnika Tatjana Šimac Bonačić i pročelnik UO za obrazovanje, sport, socijalnu skrb i civilno društvo Miho Katičić sa suradnicima gdje su se susreli s predstavnicima izvođača radova, tvrtke Aqua Martin d.o.o.

Uz boćalište postavit će se kamene klupe, sustav za navodnjavanje i pješačka staza, a čitavo područje će se hortikulturno urediti. Ukupna vrijednost komunalnog uređenja i građevinskih radova iznosi 600 tisuća kuna (s PDV-om) i u cijelosti je financirana iz Proračuna Grada Dubrovnika.

Na preostalom dijelu kao i na površini iznad atomskog skloništa prostor je predviđen za smještaj senzorskog parka za djecu s poteškoćama u razvoju. Park će se u koordinaciji s predsjednicom udruge “Poseban prijatelj” Dženitom Lazarević urediti i opremiti u drugoj fazi investicije, koja je planirana u prvom kvartalu iduće godine.

Početku radova prethodilo je postavljanje sustava oborinske odvodnje tako da za vrijeme obilnijih kiša više neće dolaziti do plavljena platoa u neposrednoj blizini PŠ Montovjerna, uključujući i samo igralište za male sportove u Čokolinu.

Podsjetimo, na inicijativu stanovnika Montovjerne i udruga mladih s tog područja, boćalište je kao jedini segment sportsko rekreacijskog parka koji se nije koristio preseljen na novu lokaciju u Čokolinu, dok su na tom mjestu postavljene sprave za street workout.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)