Input your search keywords and press Enter.

Nova knjiga za djecu – Krasuljci

Prestavljanje knjige „Krasuljci“ Marije Đanović održat će se u petak, 21. listopada, u 18 sati u Čitaonici Narodne knjižnice Grad.

Uz autoricu, u promociji nove zbirke proze za djecu sudjelovat će i Marina Kljunak Čuikin, Nike Nagy, dr. sc. Nikola Tolja, Dječji zbor Dubrovnik, Junior grupa plesnog studija Lazareti te učenici OŠ Marina Getaldica.

U pogovoru knjige dr. sc. Nikola Tolja ističe kako se „(…) Đanović ponovno potvrdila kao vrsna i uspješna autorica kratke i sažete književne forme. U zbirci nevelika opsega sabrala je čak 47 ljupkih literarnih uradaka koji bi se prema svojim obilježjima i strukturi mogli smjestiti između kratke priče i lirski obojene crtice. Prema tematskoj usmjerenosti pričice su svrstane u osam cjelina: (1) Obojene priče; (2) Što srce zna; (3) Mirisi iz kuhinje; (4) Čudesni prizori; (5) Hladni dodiri; (6) Razigrane priče; (7) Uzbibane vode i (8) Priče bez okvira. (…) Promotrena u cjelini, ova Marijina zbirka još je jedna od svjetlećih zvijezda u sazviježđu njezina dugogodišnjega plodonosnog i uspješnog rada na području književnosti za djecu. Djeca će ju sigurno prepoznati, radosno dočekati i prihvatiti kao svoju.“

Knjiga je u izdanju Društva za promicanje knjige i stripa „Slagalica“.

plakatkrasuljci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *