Input your search keywords and press Enter.

Nova knjiga Marije Đanović – Modri osmijeh

Predstavljanje knjige za djecu „Modri osmijeh“ dubrovačke spisateljice Marije Đanović održat će se u petak, 17. lipnja, u 19 sati u Čitaonici Narodne knjižnice Grad.

Uz autoricu, u promociji će sudjelovati Maja Milošević, Renata Zlatković, Nike Nagy, Dječji zbor Dubrovnik, učenici OŠ Mokošica i Umjetničke škole Luke Sorkočevića.

„Čitati priče Marije Đanović, autorice zbirke kratkih priča „Modri osmijeh“, znači uroniti u toplo, blago, mirno ljetno more plićaka, sunčati se u nekoj jadranskoj skrivenoj uvali, cičati, trčati, vikati, smijati se bez razloga, pa čak i biti nestašan. Ukratko, biti dijete. Mnogi od nas ostali su još uvijek djeca u duši. I još uvijek osjećamo nagon i želju za takvim mjestom pod suncem. No, većinu nas koči sredina koja ne prihvaća takvu vrstu ponašanja neprilagođenog godinama. Što nam onda ostaje? Pisati priče u kojima ćemo biti upravo ono što jesmo. Zato su ove priče Marije Đanović težnja dječjeg duha za sjedinjenjem s prirodom, za uživanjem u životu i za oslobođenjem duše svom širinom morske plaveti. Sve dok se tamo negdje u daljini ne stopi s nebosklonom“ istaknula je u recenziji knjige Maja Milošević.

Predstavljanje organiziraju Društvo za afirmiranje i promicanje knjige i stripa ‘Slagalica’ i Dubrovačke knjižnice Dubrovnik.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)