Input your search keywords and press Enter.

Nova javna rasvjeta u Mokošici, Hladnici, “Burbonu” i Gospinu polju

U okviru plana investicijskog održavanja sustava javne rasvjete Upravnog odjela za komunalne djelatnosti i mjesnu samoupravu Grada Dubrovnika u mjesecu listopadu izvršene su rekonstrukcije javne rasvjete u Ulici Između dolaca u naselju Nova Mokošica, skalinate kod županijskog suda koja povezuje Ulicu Josipa bana Jelačića i Ulicu dr. Ante Starčevića, u Ulici Iva Vojnovića i Gospinu polju.

U Ulici Između dolaca izvršena je izmjena dotrajalih svjetiljki opterećenih nepotrebnim svjetlosnim rasipanjem. Zbog gustog razmještaja stupova na jednom dijelu ulice parkiranje na tamošnjem parkiralištu također je bilo otežano. Kroz rekonstrukciju montirano je 15 novih svjetiljki s LED izvorima, a upotrebom viših stupova njihov broj je prepolovljen.

Umjesto postojećih zidnih svjetiljki u skalinati kod Županijskog suda, njih oko četrdesetak, postavljena su četiri moderna dizajnirana stupa s LED svjetiljkama, čime je osim značajnog smanjenja potrošnje postignut i primjereniji vizualni izgled te viši nivo rasvijetljenosti. Rekonstrukcija je izvršena zbog čestih kvarova na svjetiljkama koje su zbog svoje pozicije bile i česta meta devastacije.
Kod obje rekonstrukcije primijenjene su mjere energetske efikasnosti te smanjenja svjetlosnog onečišćenja.

U Ulici Iva Vojnovića u predjelu Hladnice koja je do sada bila neosvijetljena postavljena je potpuno nova LED rasvjeta. Četiri stupa, svaki sa dvije svjetiljke, osim ulice od sada osvjetljavaju i dio parkirališta.
Ulica u Gospinom polju pored teniskih terena također je dobila novu rasvjetu. Prema zahtjevu građana ovog dijela grada postavljena su tri nova rasvjetna stupa.

Opisane rekonstrukcije nastavak su ovogodišnjeg plana investicijskog održavanja sustava javne rasvjete unutar kojeg je izmijenjeno ukupno 140 svjetiljki s klasičnim visokotlačnim natrijevim žaruljama, a pozicije na kojima su izmjene prethodno izvršene su Ulica kralja Tomislava, Vukovarska ulica i dio ulice Put Republike, Ulica branitelja Dubrovnika, te na raskrižju kod nogometnog igrališta Lapad i pored kružnog toka Solska baza.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)