Input your search keywords and press Enter.

Nova dvorana u Lapadu

Projekt rekonstrukcije tenis terena u Lapadu, izrađivača Alfa Plan d.o.o., predstavljen je danas u Maloj vijećnici gradonačelniku Grada Dubrovnika Andru Vlahušiću, nadležnim pročelnicima Igoru Deranji i Mihu Katičiću te predsjedniku Tenis kluba Dubrovnik Zoranu Grbiću.

Projekt, čija lokacijska dozvola se očekuje do kraja godine, a građevinska početkom iduće, predstavio je autor Stijepo Butijer rekavši kako je ovo rješenje jedinstveno za turističke gradove u Hrvatskoj. –„Dvorana će se arhitektonskim rješenjem u potpunosti uklopiti u prostor, a izgledom i osvjetljenjem predstavljat će i novu fokalnu točku ovog dijela Lapada“, rekao je Butijer.

Buduća polivalentna sportska dvorana obuhvatit će dva, od postojećih pet teniskih terena te će Tenis klubu Dubrovnik omogućiti organizaciju različitih natjecanja te priprema kroz čitavu godinu kao i kontinuitet rada. Rekonstrukcijom postojećih tribina dobit će se gledalište kapaciteta 800 mjesta, obnovit će se i popratni prostori poput svlačionica, skladišta i ureda za administraciju te urediti fitness centar.

Predsjednik kluba Zoran Grbić je kao preduvjet ovom projektu istaknuo izgradnju petog terena otvorenog u studenom 2014. godine čemu je prethodilo rušenje derutne kuće. „Time je nakon više od 50 godina ispunjen i posljednji uvjet za organizaciju velikih međunarodnih natjecanja“, rekao je Grbić na čemu se posebno zahvalio Gradu Dubrovniku i gradonačelniku Vlahušiću.

Gradonačelnik Vlahušić je kao najveću vrijednost ovog projekta istaknuo što će se u dvorani moći igrati i zimi, ali i tijekom ljeta te je istaknuo kako će dvorana biti samoisplativa.

Podsjetimo, u Prijedlogu Proračuna za 2017. godinu za izgradnju dvorane predviđeno je 7,5 milijuna kuna.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.