Input your search keywords and press Enter.

Nomad u Mokošici

U OKVIRU NAŠEG PROJEKTA ZA 2017. „MOJA MOKOŠICA˝, EKO-OMBLIĆI SUDJELOVALI U PROJEKTU NOMAD U MOKOŠICI!
„MOBILNI PAVILJON“ NOMAD STIGAO I U MOKOŠICU!
Jučer ujutro su naši najmlađi ekoaktivisti Eko Omblići u okviru našeg projekta za 2017 „Moja Mokošica“ sudjelovali na performanceu udruge ‘Placa’ pod nazivom „Nomad˝ ispred Opskrbnog centra u Mokošici.
Nomad, odnosno instalacija plastičnih gajbi crvene boje, kako je autori nazivaju „mobilni paviljon¨ je zamišljen tako da se na toj instalaciji izvode i organiziraju razne društvene aktivnosti.
Instalacija „Nomad˝ zainteresirala je naše Eko Ombliće posebno kada su im članovi udruge Placa objasnili njihov projekt. Tako su između ostalog istaknuli kako se projekt „Nomad˝ bavi javnim prostorom.
On je jedan mobilni paviljon, privremena urbana oprema koja se postavlja na raznim lokacijama u Gradu. Uvijek je drukčiji jer se prilagođavaju prostoru u kojem se nalazi. Instalacija Nomad služi na slobodno korištenje građanima za organiziranje raznih programa.
Lijepo je da je instalacija ‘Nomad’ stigla i u Mokošicu a posebno nas veseli da će već u slijedeći četrvtak ujutro na njoj biti izvedena dječja predstava.
Mi bismo još dodali kako pozdravlajmo program udruge ‘Placa’ s našom glasnom porukom kako trebamo čuvati javne prostore u našem Gradu i okolici s obzirom da se oni zadnje vrijeme sve više ‘otimaju građanima’ odnosno komercijaliziraju!

Ml.tajnik: David Cvjetanović Voditeljica: Jadranka Šimunović

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *