Input your search keywords and press Enter.

NOĆ ŠPILJSKIH ŽIVOTINJA

Upoznajte tajanstveni život dubrovačkog podzemlja

Hrvatsko biospeleološko društvo (HBSD) i Planinarsko društvo Sniježnica organiziraju „Noć špiljskih životinja“16. studenoga između 18 i 22 sata u Akvariju Instituta za more i priobalje u tvrđavi Sv. Ivana (ulica Kneza Damjana Jude 12).

Na događanju će posjetitelji moći razgovarati s biospeleolozima i speleolozima o istraživanjima podzemlja i njegovog živog svijeta, pogledati kratke filmove o podzemnoj fauni, pod lupom proučiti preparate špiljskih životinja i upoznati se s opremom potrebnom za istraživanje špilja i jama. Posjetitelji će se moći upoznati s glavnim obilježjima i vrijednostima podzemnih ekosustava, važnosti zaštite i očuvanja podzemnih staništa i faune te, općenito, prirodnih vrijednosti i bioraznolikosti. Događanje je namijenjeno svim zainteresiranim građanima grada Dubrovnika i okolice.

„Noć špiljskih životinja“ se provodi u sklopu projekta“Život ispod Grada – tajanoviti život dubrovačkog podzemlja“ kojega HBSD provodi na području Dubrovačko-neretvanske županije. Projekt je financiran od Dubrovačko-neretvanske županije.

Nikolina Kuharić

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *