Input your search keywords and press Enter.

Noć muzeja 2016. u Društvu prijatelja dubrovačke starine

Društvo prijatelja dubrovačke starine će se i ove godine pridružiti manifestaciji “Noć muzeja 2016.”.

U petak, 29. siječnja 2016., će u vremenu od 18.00 do 23.00 sata biti moguća posjeta atraktivnom arheološkom lokalitetu i Muzeju arheoloških nalaza stare ljevaonice topova iz 16 st. u kuli Gornji ugao (ulaz preko dječjeg igrališta na Pelinama ispod tvrđave Minčeta). Ova kasnosrednjovjekovna i novovjekovna ljevaonica spada u rijetke sačuvane objekte takve vrste, a smještaj unutar gradskih zidina čini je jedinstvenom bez komparativnog primjera u Europi. Organizirano je i stručno vođenje posjetitelja kroz svakih 20 minuta.

Također, u izložbeno prodajnom prostoru Društva na Širokoj ulici će u istom vremenu bit moguće pogledati izložbu o izvađenom brončanom topu iz 18. stoljeća iz uvale Molunat čije je vađenje i restauraciju financiralo Društvo. Veselimo se Vašem dolasku.

Također, Društvo prijatelja dubrovačke starine će dati svoj doprinos Festi sv. Vlaha (od Kandelore do Gorice sv. Vlaha – 02.-07.02.2016.)  besplatanim obilaskom gradskih zidinama, stonskih zidinama te Sokol grada u Konavlima svim posjetiteljima.

Uprava DPDS-a

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)