Input your search keywords and press Enter.

Noć knjige 2016. – program za odrasle: Shakespeare na dubrovačku

Manifestacija „Noć knjige 2016.“ održat će se u petak, 22. travnja, uoči Svjetskog dana knjige i autorskih prava, a na Dan hrvatske knjige.

Peto po redu maratonsko druženje s knjigom bit će u zanku dviju velikh obljetnica u svjetskoj književnosti: 400 godina od smrti Williama Shakespearea i Miguela de Cervantesa y Saavedre, pa su tako i programi Dubrovačkih knjižnica uvelike posvećeni ovim velikanima.

Program Noći knjige u Znanstvenoj knjižnici započinje izložbom „Riječi, riječi, riječi“  (18:00) na kojoj će biti izložena djela Williama Shakespearea iz zbirki Znanstvene knjižnice, a nastavlja se predavanjem Helene Brautović pod nazivom „Shakespeare u Hrvatskoj“(18:30). Popratna izložba „Shakespeare na dubrovačku“ donosi presjek izvedbi Shakespearovih djela na dubrovačkim pozornicama, prije svega onim ljetnim, od prve izvedbe 1925. pa sve do današnjih dana.

Posjetitelji Narodne knjižnice Grad bit će u prilici razgledati izložbu U san nije vjerovati ili Bistri vitez tužnoga lica Miguela de Cervantesa y Saavedre” te se tako prisjetiti  legendarnog viteza don Quijota.

U Narodnoj knjižnici programi za odrasle započinju u 19:30 promocijom knjige Lukše Lucianovića „180 godina kavane Dubravka“. Uz autora o knjizi  će govoriti i Marija Mici Morović, Vlatko Šarić i Ivan Viđen. Amaterska kazališna družina Kolarin predstavit će se u programu pod nazivom „Shakespeare bard ili pisac : iz života renesansnih salona“ (20:30). Za kraj programa  Dubrovačke knjižnice ugostit će Ramba Amadeusa te Ivana Aleksijevića u cabare nastupu pod nazivom “Veče glomazne poezije” (21:30).  To je jedini program za koji je potrebno preuzeti ulaznice, a svi zainteresirani mogu ih preuzeti na 1. katu Narodne knjižnice Grad (Od Puča 6) uz uvjet da imaju važeću člansku iskaznicu Dubrovačkih knjižnica.

Tijekom Noći knjige 2016. (18:00 – 23:00) u prizemlju Narodne knjižnice Grad odvijat će se prodajna izložba dubrovačkih izdavača na kojoj sudjeluju: Matica hrvatska – ogranka Dubrovnik, Društvo dubrovačkih pisaca, Zavod za povijesne znanosti HAZU u Dubrovniku te Društvo za afirmiranje i promicanje knjige i stripa „Slagalica“.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *