Input your search keywords and press Enter.

Njemački pijanist Severin von Eckardstein večeras s DSO-om u Dvoru

Jedan od vodećih njemačkih pijanista svoje generacije Severin von Eckardstein, večeras će nastupiti s Dubrovačkim simfonijskim orkestrom u sklopu Međunarodnog glazbenog festivala Dubrovnik u pozno ljeto. Koncertom će ravnati glazbeni direktor festivala, austrijski dirigent Christoph Campestrini. Koncert će se održati u atriju Kneževa dvora s početkom u 21 sat.

 

Na programu večerašnjeg koncerta su Chopinov Koncert za klavir i orkestar br. 2 u f molu te Simfonija br. 3 u D duru „Poljska“ P.I. Čajkovskog. Mladog njemačkog pijanista Severina von Eckardsteina, dubrovačka publika slušat će prvi put. Do sada je oduševio publiku brojnim visoko ocijenjenim koncertima, primjerice u Berlinu, Münchenu, Moskvi, Madridu, Londonu, Parizu, New Yorku, Amsterdamu, Budimpešti, Hong Kongu, Tokiju i Seulu. Njegov talent je došao do izražaja na sjajnim glazbenim festivalima, uključujući Klavier-Festival Ruhr, Aldeburgh / UK, Gilmore Festival u Michiganu / SAD, poznati festival u La Roque d’Anthéron, Francuska, Schleswig-Holstein Music Festival.

 

Austrijskog dirigenta Christopha Campestrinija definira bogata glazbena tradicija njegove domovine, kao i kozmopolitsko obrazovanje koje je dobio tijekom svojih formativnih godina u New Yorku. Studirao je dirigiranje, kompoziciju, filozofiju i jezike na Juilliard School i na Sveučilištu Yale. Christoph Campestrini sada održava vrlo aktivan raspored dirigiranja po cijelom svijetu u širokom spektru repertoara, nakon što se pojavio s Londonskim simfonijskim orkestrom, Simfonijskim orkestrom Moskovskog radija, Njemačkim simfonijskim orkestrom Berlin i brojnim drugima. Glazbeni je direktor Međunarodnog glazbenog festivala Dubrovnik u pozno ljeto i redovno surađuje s Dubrovačkim simfonijskim orkestrom.

 

Ulaznice za koncert su dostupne u uredu Orkestra od 9-14 sati, u Luži, u agenciji Perla Adriatica na Pločama, u gift shopu Dubravka na Pilama i jedan sat prije početka koncerta na mjestu održavanja. Ulaznice po povlaštenim cijenama za građane dostupne su isključivo na blagajni Orkestra. Telefon za dodatne informacije je 417 110.

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *