Input your search keywords and press Enter.

Niže cijene roaminga u EU

Evo koliko će vas koštati poziv, a koliko SMS:
Nakon dugotrajnih pregovora između Europskog parlamenta, Vijeća EU-a i Europske komisije postignut je konačni dogovor vezano uz cijene roaminga.
Na području Europske unije će tako do 30. lipnja 2022. godine cijena poziva u roamingu iznositi 0,032 eura (0,24 kune) po minuti, a cijena SMS poruke 0,01 euro (0,8 kuna)
Što se tiče podatkovnog prometa, tijekom godina cijena će postepeno padati kako bi se do 2022. godine dostigao iznos od 2,5 eura (18,86 kuna) po gigabajtu.
“Europski parlament je u konačnom dogovoru s Vijećem i Komisijom uspio osigurati niske cijene za potrošače u korištenju usluga roaminga. Tarife su znatno smanjene kako bi se i mali operateri lakše natjecali s velikim telekomunikacijskim kompanijama. Ishod pregovora je veliki uspjeh Europskog parlamenta jer je, za razliku od Vijeća i Komisije zaštitio interese građana, a ne samo interese nekoliko velikih telekom operatera. Postavljanjem znatno nižih cijena, troškovi roaminga uskoro će tako postati stvar prošlosti”, izjavio je zastupnik u Europskom parlamentu Davor Škrlec.

dnevnik.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.