Input your search keywords and press Enter.

Zamjenici Gradonačelnika Željko Raguž i Tatjana Šimac Bonačić predvodili su delegaciju Grada Dubrovnika u obilasku Nove Mokošice, gdje je u pripremi niz projekata usmjerenih ka osiguravanju uvjeta za kvalitetnije provođenje slobodnog vremena mladih.

U pratnji zamjenika bili su pročelnik Upravnog odjela za obrazovanje, sport, socijalnu skrb i civilno društvo Miho Katičić i pročelnica UO za komunalne djelatnosti i mjesnu samoupravu Anita Burić sa suradnicima, predsjednica Europskog doma Dubrovnik Adriana Kremenjaš-Daničić, predstavnice Kluba mladih „Drito“ osnovanog pod pokroviteljstvom EDD-a, te mladih Mokošice okupljenih u inicijative „Budućnost Mokošice“ i „Libero Mokoši“.

Grad Dubrovnik i klub „Drito“, dogovoreno je ranije, pružit će pomoć spomenutim inicijativama oko registracije i formalnog pravnog ustroja buduće udruge. Još neimenovana udruga mladih Mokošice bit će partner Gradu u osmišljavanju, ostvarivanju i provođenju različitih projekata. –„Cilj „bottom-up“ pristupa kojeg smo odabrali jest pomoći mladima da ostvare sve svoje dobre ideje, jer upravo oni sami najbolje znaju što im je potrebno“, rekla je nakon obilaska zamjenica gradonačelnika Tatjana Šimac Bonačić. S tim se šlaže i pročelnik Miho Katičić koji realizaciju brojnih projekata u Mokošici vidi kao nastavak dugogodišnjeg rada.

Delegacija Grada Dubrovnika obišla je prostore „Recikolteke“ te sklonište pored Kluba umirovljenika Mokošica. Prostori u potonjem objektu ocijenjeni su kao najprikladniji i stoga je dogovoreno kako će se isti prepustiti za potrebe Kuba mladih Mokošica.

Zamjenici gradonačelnika sa suradnicima obišli su i Eko park Ombla, koji je nedavno potpuno obnovljen, te prostor namijenjen tzv. Calisthenic parku u Ulici Marina Kneževića. Park za tjelovježbu na otvorenom financirat će se iz sredstava proračunskog viška iz 2014. godine, a u realizaciju projekta može se krenuti odmah po usvajanju proračuna. Na taj način bi se čitav prostor od Eko parka, preko dječjeg i igrališta za male sportova pretvorio u sportsko-rekreacijski centar Mokošice. Grad Dubrovnik spreman je financirati izgradnju tribina pored postojećeg sportskog igrališta, asfaltirati podlogu i urediti ogradu i bočne zidove.

Obilasku Mokošice prethodio je jednosatni susret zamjenika gradonačelnika Raguža s građanima u sklopu „terenskog ureda“ u prostorijama Kluba umirovljenika Mokošica. Zamjenik Raguž primio je desetak građana koji su iznijeli svoje, poglavito komunalne, probleme.

Petar Ipšić
Viši stručni suradnik za informiranje
Grad Dubrovnik
Upravni odjel za poslove gradonačelnika