Input your search keywords and press Enter.

Nikad bogatiji program Dubrovačkog karnevala

Devetnaesto izdanje Dubrovačkog karnevala ove godine donosi puno bogatiji program i sadržaje, a kao i svake godine do sada najveći dio programa rezerviran je za djecu i mlade. Posebnost ovogodišnjeg Dubrovačkog karnevala je i dječja maškarata u Mokošici.

Dubrovački karnevo kojeg zajednički organiziraju Grad Dubrovnik i Turistička zajednica Grada Dubrovnika, u suradnji s partnerima, započinje 5. veljače otvorenjem izložbe “Kalupi tradicijskog obrta Artur Sebastian Design u Turističkom informativnom centru na Pilama, a nastavlja se izložbom fotografija “Najuspješnije karnevalske fotografije udruge DART” i izložbom akademske slikarice Josipe Šare “Karakteri Držićevih drama”.

Neizostavni veseli akteri i ovogodišnjeg izdanja Dubrovačkog karnevala su maškarane grupe dječjih vrtića Pile i Izviđač, koje će i ove godine napraviti đir od Brsalja do Straduna, a malu maškaranu povorku u njihovom điru pratit će karnevalski bend kao i maškarane grupe udruga DART, Plesnog studija Lazareti, La Petit Festival i brojni drugi.

Nakon đira od Brsalja do Straduna maškarana povorka sudjelovat će u svečanom otvaranju Dubrovačkog karnevala koje će se upriličiti na karnevalskoj pozornici na najljepšoj ulici na svijetu – Stradunu.

Dubrovački karnevo 2018. svečano će se otvoriti u petak, 9. veljače uručenjem ključeva Grada Dubrovnika meštru (meštrinji) od karnevala čime će maškare simbolično preuzeti vlast u našem Gradu.

Ovogodišnje, 19. izdanje Dubrovačkog karnevala stiže i u Mokošicu, točnije u Osnovnu školu Mokošica, gdje će se organizirati “Dječja maškarata”.

Još jedna novost ovogodišnjeg izdanja Dubrovačkog karnevala je i “Valcer pod maskama” koji će se održati na Stradunu uz nastup Gradske glazbe Dubrovnik i karnevalskog benda. Za što bolju karnevalsku atmosferu pobrinut će se i brojne maškarane skupine iz Udruge DART, Plesno rekreativne udruge Fortuna, kazališne družine Kolarin, Zumba Gold Club, Facebook grupe Dubrovnik nekad te članovi kluba 65+ Gradskog društva Crvenog križa Dubrovnik.

“Faćenda od malih maškara” tradicionalno će na Stradunu okupiti djecu predškolske dobi i maškarane obitelji, a proglašenje najboljih maski bit će u Lazaretima.

Središnje mjesto u karnevalskim događanjima uvijek je imao Maškarani školski dan, kako zbog brojnosti sudionika, tako i zbog raznolikosti i kreativnosti maškaranih grupa. Tradicionalne maškarane zabave za učenike osnovnih i srednjih škola održat će se u Lazaretima.

Maškarani vrtićki dan, u kojemu sudjeluju naši najmlađi sugrađani, i ove godine uljepšat će i uveseliti Stradun i to zadnjeg dana festivala, a svi oni malo stariji moći će uživati u Ultimima od karnevala u Culture Club Revelin uz nastup sastava Trio Gušt.

Podsjetimo, sve novosti i unaprjeđenja programa nastali su kao rezultat uske suradnje te uvažavanja primjedbi i prijedloga kako partnera, tako i samih sudionika Karnevala.
Dođite svakako i svakakvi!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *