Input your search keywords and press Enter.

NEZAVISNA ĆE LISTA SRĐ JE GRAD NA PARLAMENTARNIM IZBORIMA DATI PODRŠKU MOSTU NEZAVISNIH LISTA

Srđ je Grad odlučio je na predstojećim parlamentarnim izborima pružiti potporu Mostu nezavisnih lista. Naš je kandidat u desetoj izbornoj jedinici Maro Kristić, nositelj liste na prošlim lokalnim izborima i gradski vijećnik.
Nezavisna lista Srđ je Grad i Most nezavisnih lista obostrano su prepoznali napore koje obje liste/stranke ulažu u svojim lokalnim sredinama ne bi li promijenili ustaljenu političku paradigmu koja razara Hrvatsku posljednjih dvadeset godina.
U svom je djelovanju Srđ je Grad fokusiran na probleme lokalne zajednice koji su dobrim dijelom proizašli iz političkoga nasilja i interesnih uplitanja političkih stranaka s državne razine. Kako bismo to ilustrirali, dovoljno je podsjetiti se primjera Hidroelektrane Ombla, apartmanizacije Srđa ili nadmetanja oko gradskih zidina. U navedenim, ali i drugim slučajevima, politički vrh preskače ne samo zakonske procedure, već i ulogu lokalne zajednice u donošenju ključnih odluka za tu istu lokalnu zajednicu. Štoviše, u pojedinim je trenutcima izigravanje demokratskih standarda išlo toliko daleko da je udaljavalo građane iz neposrednoga odlučivanja o njihovoj sudbini – zakon o referedumu dovoljno pokazuje koliko vladajućima nije stalo do mišljenja i stavova građana. Uvjereni smo da je naše djelovanje na raskrinkavanju takvoga sustava vrijednosti prepoznato u našoj lokalnoj sredini. Uvjereni smo, isto tako, da našim djelovanjem na lokalnoj razini ulažemo napore kako bi se stvari pokušale mijenjati i na državnoj razini.
Predstavnici Mosta nezavisnih lista svojim su pak djelovanjem u svojim lokalnim sredinama pokazali da su promjene moguće te da je uz stručnost i moralnu odgovornost moguće vratiti vjeru u bolju budućnost. Stoga su članovi liste Srđ je Grad odlučili ne samo dati podršku Mostu nezavisnih lista, već i aktivno sudjelovati u zajedničkom istupu na predstojećim parlamentarnim izborima.
Nositelj liste Srđ je Grad i gradski vijećnik Maro Kristić bit će treći na listi Mosta nezavisnih lista za Hrvatski sabor u desetoj izbornoj jedinici. Ovim istupom, nastojeći stvoriti sinergiju djelovanja na lokalnoj i državnoj razini, zalažemo se za one vrijednosti utkane u platformu djelovanja liste Srđ je Grad koje su zajedničke s djelovanjem kandidata koje okuplja lista Mosta nezavisnih lista.

KANDIDACIJSKA LISTA GRUPE BIRAČA SRĐ JE GRAD

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *