Input your search keywords and press Enter.

Nevidljivi pejzaži – Svemir

U srijedu 19.07. s početkom u 20h u crkvi Anuncijati otvorena je druga izložba unutar ”Dana kulture Orebić 2017” pod nazivom ”Nevidljivi pejzaži -Svemir”, umjetnika Davor Sanvincentija.

Izložba će biti otvorena za posjetitelje u crkvi Anuncijati, u periodu 19/07 – 25/07, od 20h do 23h

Program ”Dani kulture Orebić”ostvaruje se uz financijsku potporu Turističke zajednice Općine Orebić i Općine Orebić.

Autori fotografija: Dea Botica i Ive Trojanović

***

Izložba pod nazivom ”Nevidljivi pejzaži: Svemir” nastavak je promišljanja i svojevrsna reimaginizacija Sanvincentijevog rada iz 2011. prikazanog u galeriji Bačva u Zagrebu. U novoj postavci ”Nevidljivih pejzaža”, umjetnik odlazi dalje od smještanja čovjeka u centar svih stvari, te mu nudi tek dio: prostora-vremena-iskustva – svemira, u kojem ćemo uvijek pokušati zaustaviti vrijeme i na taj način dobiti prednost, nad ono malo prostora/slike koji ćemo sačuvati, u zbirci vlastitih prisutnosti. Riječ je o audio-vizualnoj instalaciji koja projicirana vertikalno, u sinergiji sa sakralnim ambijentom nudi novu koncepciju prostornog iskustva, koje je sinematično i monumentalno, i samo na tren, beskrajno. (U pokušaju da se priviknem na drugačija gledanja, zaustavljen sam u treptaju.)
– Iz teksta kustosice Tine Bikić

:::::::

Davor Sanvincenti (1979.) multimedijalni je umjetnik. Intenzivno se bavi područjem fenomenologije audiovizualnog i antropologijom vizualne kulture, fokusirajući se na propitivanje različitih stanja i oblika ljudskih osjeta i percepcija. Njegovo se umjetničko djelovanje grana u razne medije: film i video, fotografija, fizičke svjetlosne i zvučne instalacije te audiovizualni performansi. U radovima se bavi konceptom iluzije, istražujući moguće granice percepcije te konstrukcije iskustva.

Dobitnik je mnogih nagrada među kojima Radoslav Putar (2010.) za najboljeg umjetnika do 35 godina i T-HT nagrade pri Muzeju Suvremene Umjetnosti (2008. i 2017.)

Izlagao je na brojnim međunarodnim izložbama i festivalima, poput Rencontres Internationales Paris/Berlin/Madrid; Device Art Triennale, Montreal; 28.Muzički Bienale Zagreb; LOOP, Barcelona; 25FPS, Zagreb; World Film Festival, Bangkok te na lokacijama poput Centre Georges Pompidou, Pariz; ZKM, Karlsruhe; Lincoln Center, New York; UniversalMuseum Joanneum, Graz; Museo de Arte Contemporanea, Oaxaca; Camera Austria, Graz; FRAC Pays de la Loire, Carquefou; NIU, Barcelona; La Triennale, Milano; Filmoteca Española, Madrid; Glassbox, Paris; Haus der Kulturen der Welt, Berlin.

(www.messmatik.net)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *