Input your search keywords and press Enter.

Grafitima išarane rukom izrađene skulpture dupina i Adriane – Sredozemne medvjedice u Eko parku Ombla u Mokošici, te crteži na zidu išarani grafitima mržnje? Ima li tko da zašttiti ovaj dječji Eko park u Mokošici?

Zeleni Forum i Eko centar Zeleno Sunce & Eko-Omblići poslali su pismo Pravobraniteljici za djecu Hrvatske Doc.Dr.sc. Ivana Milas Klarić, Zagreb:

Apel u ime djece i mladih Mokošice – do kada vandalizam u Eko parku Ombla i Eko centru u Mokošici u Ulici od Izvora 74 koji koriste ne samo naši ekoaktivisti Eko Omblići & Zeleno Sunce nego sva djeca i mladi Mokošice.

Posljednjih godinu dana sve više eskalira vandalizam nad Eko parkom Ombla i Eko centrom u Mokošici (započeo je već postavljanjem drvenih eksponata u Eko parku još 2004.) i o čemu smo obavjestili sve odgovorne institucije Grada, Policijsku upravu Dubrovnik kao i civilne Udruge Grada Dubrovnika. Obratili smo Vam se još prije mjesec dana sa zamolbom da nam pomognete s obzirom da su ovim vandalizmima ugrožena osnovna prava djece i mladih Mokošice!

Evo ovih dana smo suočeni ponovo sa vandalizmom u Eko parku Ombla ali ovaj put nad ručno izrađenim kamenim skulpturama dupina, sredozemene medvjedice Adriane i dječjom rukom oslikanih zidova Eko parka Ombla u Mokošici. Naima isti su uništeni neprimjerenim grafitima (fotogalerija u previtku) Svaka ova kamena skulptura (postavljene prije 6 i 7 godina) izrađena je ručno u klesarskoj radnji klesara Mata Božanića-Điđija iz Komiže na otoku Visu i koštala je cca 5.000 kn. Djeci Mokošice velika je radost vidjeti ove lijepe kamene skulpture a pitamo Vas na što sada sliče ove kamene skulpture? O ovom nanovijem vandalizmu obavjestili smo i Policijsku upravu Dubrovnik i Upravni odjel za civilne udruge Grada Dubrovnika.

Volontiramo s ljubavlju i poštovanjem s djecom i mladima Mokošice (već više od 20 godina), Rijeke dubrovačke, Grada i okolice zašto smo dobili nekoliko priznanja od Grada Dubrovnika, Dubrovačko-neretvanske Županije i Turističke zajednice Grada i mišljenja smo da se ovi sve učestaliji vandalizmi i napadi na naše udruge djece i mladih trebaju i moraju čim prije ispitati i zaustaviti!!

Molimo vašu žurnu pomoć!

Voditeljica Eko centra Zeleno Sunce & Eko Omblići
Mokošica
Jadranka Šimunović

Fotografija26647 Fotografija26649 Fotografija26652 Fotografija26689 Fotografija26690 Fotografija26691

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)