Input your search keywords and press Enter.

Nastavnici TUŠa vratili se s edukacije

Nastavnici Turističke i ugostiteljske škole Dubrovnik
donose nova saznanja po povratku s edukacija u Njemačkoj

 

Od 12. do 16. rujna u suradnji sa IHK (Industrie und Handelskammern) Magdeburg, podružnicom Njemačke gospodarske komore, održane su dvije edukacije za nastavnike Turističke i ugostiteljske škole Dubrovnik. Edukacije su se održavale u slikovitom gradiću Wernigerode, jednom od turističkih središta gorja Harz u pokrajini Saska-Anhalt.

Po povratku iz Njemačke nastavnici Turističke i ugostiteljske škole Dubrovnik puni dojmova opisali su svoja iskustva.

Naši domaćini posjet su osmislili kao kombinaciju sadržajnih edukacija i primjera dobre prakse iz regije kako bi nam omogućili što kvalitetnije upoznavanje s temama Animacije u turizmu i ugostiteljstvu, te Komunikacijskim vještinama u hotelskom poslovanju. Naime, svi studijski posjeti za cilj imaju podizanje nastavničkih kompetencija i unapređenje postojećih i novih programa obrazovanja, a uz brojne primjere razvijamo i ideje koje mogu ojačati i naše tržište.

Animacija u turizmu

Trodnevna edukacija s temom turističke animacije obuhvatila je interaktivne radionice i primjere dobre prakse u području gorja Harz, jednom od najvećih turističkih atrakcija u ovom dijelu Njemačke. Predstavnici turističkih zajednica pokrajine Saska-Anhalt i Wernigerode upoznali su nastavnike s turizmom ove regije, dok je radionica koju je vodio prof. dr. Harald Zeiss sa Sveučilišta za primijenjene znanosti Wernigerode stavila naglasak na  temu održivog razvoja turizma. Održivi razvoj turizma je svakako područje koje sve više dolazi u fokus, a kad imate priliku dobiti uvid i savjete stručnjaka poput dr. Zeissa ostajete pod dojmom koji vas vodi u nove intrigantne rasprave.

 

Drugi dan je bio posvećen obilasku primjera dobre prakse i razgovorom o animaciji u hotelijerstvu s vodećim ljudima hotelskih kuća Harzer Kur & Kongresshotel Wernigerode (HKK) i Hotel Hasseröder Burghotel.  HKK u fokusu ima individualne posjetitelje i kongresni turizam, dok je Burghotel sa svojom impresivnom gradnjom i animacijom posvećen obiteljskom turizmu.

Nakon toga, slijedio je izlet u Thale, mali gradić sa zabavnim parkom Seilbahnen Thale Erlebniswelt. Nakon obilaska ovog tematskog parka, održana je kraća prezentacija gdje su se nastavnici upoznali s načinom organizacije događaja u parku i animaciji posjetitelja, marketingom destinacije i edukacijom zaposlenika u Parku.

U nastavku edukacije posjetili smo Bürger und Miniaturenpark Wernigerode, jednu od većih atrakcija ovog područja. To je jedan od najljepših parkova minijatura u Njemačkoj u kojem je izloženo više od 60 poznatih znamenitosti planine Harz. Bürgerpark (Građanski park) s vrtovima, igralištima, nastambama za životinje i prekrasnim pogledom na krajolik Harza privlači tisuće posjetitelja svake godine.

Treći dan ove edukacije zaključen je posjetom Harzadrenalinu, adrenalinskom parku na umjetnom jezeru u planinama Harz uz branu Rappbodetalsperre.

Tijekom svih edukacija i posjetima hotelskim kućama i zabavnim parkovima kroz razgovore s vlasnicima i zaposlenicima upoznali smo se s lokalnim primjerima animacije u turizmu, razvoja i marketinga turističkog proizvoda, te selekcijom i motivacijom zaposlenika. Dodatna vrijednost je i razmjena iskustva kroz koje smo i mi i naši domaćini dobili niz novih ideja koje možemo primijeniti kako bi poboljšali vlastite destinacije.

Komunikacijske vještine

Drugi dio posjeta bio je posvećen dvodnevnoj radionici u području komunikacijskih vještina u turizmu i ugostiteljstvu. Jasna poruka koju smo dobili istraživanjem lokalnog tržišta je upravo ona o važnosti razvoja različitih aspekata komunikacijskih vještina. Radionicu s nazivom „Genetics of Hospitality“ je vodila Manuela Lott, komunikacijska stručnjakinja i trenerica komunikacijskih vještina u turizmu i gastronomiji s iskustvom rada u Njemačkoj, Švicarskoj, Izraelu i Dalekom istoku. U jednodnevnoj interaktivnoj radionici nastavnici su osmišljavali sadržaj za vlastite radionice uz vodstvo gospođe Lott i ovaj put iz perspektive učenika poboljšavali vlastite javne nastupe.

Drugi dan organizirana je radionica s voditeljima dviju hotelskih kuća; Kerstin Nagy, Hotel am Anger i Fabiom Dessaulom iz Boutiquehotel & Weinbar Anno 1910. Radionica je obuhvatila primjere dobre prakse iz ova dva hotela u području komunikacije s gostima i zaposlenicima i važnosti dobre komunikacije u stvaranju prepoznatljivog turističkog proizvoda, ali i zadržavanju i zadovoljstvu zaposlenika.  A kako bi obuhvatili i trend digitalizacije komunikacije u turizmu predstavnik Mittelstand-Digital Zentrum Magdeburg dr. Stefan Voight predstavio je digitalna rješenja u komunikaciji koja su našla primjenu u turizmu te brojne mogućnosti kako iskoristiti digitalno okruženje za bolje poslovanje u turizmu i ugostiteljstvu.

 

S ovog putovanja vraćamo se puni dojmova i novih pogleda na već poznate teme, ali i sa saznanjima iz područja održivog razvoja i digitalizacije koje će nam zasigurno biti vodilje za daljnja usavršavanja. Još jednom se zahvaljujemo našim domaćinima, IHK Magdeburg, posebno Christin Wenger koja je bila naš pratitelj tijekom vremena provedenog u Wernigerodeu.

Radionice su provedene u sklopu projekta Uspostava regionalnog centra kompetentnosti Dubrovnik u sektoru turizam i ugostiteljstvo UP.03.3.1.05.0004 koji je financiran iz Europskog socijalnog fonda.

 

TURISTIČKA I UGOSTITELJSKA ŠKOLA DUBROVNIK

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.