Input your search keywords and press Enter.

Nastavljaju se tradicionalni nastupi Linđa na taraci Revelina

Tradicionalni nastupi Folklornog ansambla Linđo u sklopu programa Dubrovačkih ljetnih igara nastavljaju se i kroz kolovoz, i to u utorak, 4. kolovoza, a zatim i u subotu, 8. kolovoza s početkom u 21:30 sati na taraci tvrđave Revelin.

Folklorni ansambl Linđo već pet desetljeća svijetu ponosno predstavlja hrvatsku kulturnu baštinu. Ovaj višestruko nagrađivani ansambl miljenik je kako dubrovačke, tako i inozemne publike, što zbog svog plesnog umijeća i energije, što zbog predivnih izvornih kostima u kojima njegovi mladi plesači nastupaju. Ansambl ove godine slavi svoju pedesetu godišnjicu djelovanja, a nastupi na Revelinu na Igrama svakako su dobra uvertira za veliku proslavu kojom će se ta svečana obljetnica obilježiti, a koja je planirana za kraj studenoga ove godine. Nakon nastupa 4. kolovoza, Linđo je na programu Igara i 8., 18. i 22. kolovoza, a izvodit će hrvatske narodne pjesme i plesove iz Slavonije, Valpova, Baranje i Međimurja, bunjevačke i šokačke plesove, zatim neizostavnu dubrovačku poskočicu linđo, plesove iz Primorja te istarski balun, ali i tri glazbene točke.

Ulaznice su dostupne online na www.dubrovnik-festival.hr, u prodajnim uredima Igara u Festivalskoj palači, na Stradunu, u Multimedijalnom centru Visia te u Kulturno-informativnom centru u Luži, kao i na blagajni na ulazu dva sata prije izvedbe.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.