Input your search keywords and press Enter.

Nastavljaju se projekti suradnje gradova prijatelja Vukovara i Dubrovnika

Za vrijeme održavanja 20. Sajma zdravlja u Vinkovcima sastali su se predstavnici Grada Vukovara i Grada Dubrovnika, dogovorivši nastavak uspješne suradnje kroz više konkretnih aktivnosti. 

Dogovoreno je da će u programu proslave Dana Grada Vukovara 3. svibnja 2016. godine nastupiti jedna od najboljih hrvatskih klapa, klapa Subrenum, dok će Mješoviti zbor Libertas u Vukovaru nastupiti 7. svibnja. U izaslanstvu Grada Dubrovnika na proslavi Dana Grada Vukovara bit će zamjenica gradonačelnika Tatjana Šimac Bonačić, predsjednik Gradskog vijeća Mato Franković, pročelnik Upravnog odjela za obrazovanje, šport, socijalnu skrb i civilno društvo Miho Katičić te direktorica razvojne agencije DURA Andrea Novaković. Predstavnici Grada Dubrovnika tom će prilikom sa svojim domaćinima poseban naglasak dati na gospodarsku suradnju, poglavito kroz provedbu zajedničke projektne ideje Razvojne agencije Vukovar (VURA) i Razvojne agencije grada Dubrovnika (DURA) “Centar za prodaju lokalnih agro proizvoda”. Osnova ideje je organizacija plasmana lokalnih proizvoda dubrovačke regije u Vukovaru i vukovarske regije u Dubrovniku.
Osigurat će se sudjelovanje braniteljskih zadruga s vukovarskog područja na sajmovima u Dubrovniku, gdje će moći predstaviti svoj rad i prodavati autohtone proizvode.

Grad Dubrovnik donirat će 85.000 kn za ugradnju i opremanje jednog dječjeg igrališta u Vukovaru, s tim da proizvođač opreme i izvoditelj radova bude s područja Slavonije. Grad Vukovar je predložio, a Grad Dubrovnik prihvatio proizvođača opreme „Stribor“ iz Osijeka. Novim sporazumom dvaju gradova, povećao se broj vukovarskih stipendista koje financira Grad Dubrovnik s pet na deset.

Nadalje, uspostavit će se suradnja i razmjena iskustava udruga civilnog društva dvaju gradova, u suradnji s Vijećem civilnog društva Grada Dubrovnika kao i suradnja KUD-a „Dunav“ iz Vukovara i Folklornog ansambla „Linđo“ na očuvanju hrvatske etnografske i folklorne baštine.

Podsjetimo i da je na sastanku gradonačelnika Penave i Vlahušića prigodom Feste Sv. Vlaha dogovorena donacija Grada Dubrovnika u visini od 200 tisuća kuna za obnovu vukovarskog vodotornja, simbola žrtve i pobjede u Domovinskom ratu.  Donacija će se osigurati Izmjenama i dopunama Proračuna za 2016. godinu.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)