Input your search keywords and press Enter.

Zeleni forum, Eko centar Zeleno Sunce, Eko-Omblići i Zeleni telefon Eko-Fon poslali su otvoreno pismo na adresu Ministarstva zaštite okoliša i prirode RH, Inspektorici Sanja Žuvela:

Poštovana gđo Žuvela

Nasipa se i uništava i zatrpava strateški požarni put za Rijeku dubrovačku i Dubrovnik (te kanal za oborinsku odvodnju) koji je ujedno panoramsko-izletnički put na Šumetu, zaštićenom krajoliku Rijeke dubrovačke.

Ovih dana smo dobili nekoliko dojava na naš Zeleni telefon Eko Fon od mještana Rijeke dubrovačke kako se na predjelu Šumeta uništava i zatrpava glavni strateški požarni put za Rijeku dubrovačku i Dubrovnik koji je ujedno i prelijepi panoramsko- izletnički put za zaljubljenike prirode. Isto tako se uz sve to zatrpava glavni oborinski kanal Rijeke dubrovačke.
Napominjemo da se sve ovo odvija u zaštićenom krajoliku Rijeke dubrovačke!
Bili smo danas u našoj 1. Eko patroli ove godine i uvjerili se u točnost navoda i dojava mještana Rijeke dubrovačke. Dok smo bili u eko patroli, kamioni sa MA registracijama donosili su šut i kamen i istresali ga poviše kapitalnog požarnog puta što je nedopustivo. Inače zaštićena Rijeka dubrovačka posljednjih desetak godina postaje sve više veliko divlje odlagalište šuta, zemlje, smeća, glomaznog otpada što se može vidjeti ako prošetate po njoj!

Molimo Vas da najhitnije reagirate i zaustaviti aktualnu devastaciju strateškog požarnog puta za Rijeku dubrovačku i Dubrovnik na Šumetu kao i panoramsko izletničkog puta za ljubitelje čiste prirode.

Voditeljica Zelenog telefona Eko Fona:
Jadranka Šimunović

Co: Javna ustanova za zaštićene priroden vrijednosti DNŽ
Upravni odjel za zaštitu okoliša i prirode Grada Dubrovnika
Komunalni odjel Grada Dubrovnika
Upravni odjel za zaštitu okoliša i prirode DNŽ

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *