Input your search keywords and press Enter.

Naši predstavnici u Rimu na izložbi Domus Romana

U centralnom, rimskom izložbenom prostoru “DOMUS ROMANA” Via delle Quattro Fontane, 113, otvorena je 4.ožujka u 18.30 sati izložba slika umjetnika iz raznih zemalja.
Smotru je priredila “Goyart Spagna” sa sjedistem u Madridu. Na izložbi prisutni su hrvatski umjetnici Ivana Jovanović Trostmann sa slikom cvjetnog motiva, nježnih tonova i produhovljenim portretom religiozne inspiracije, u plavim nijansama, te Davor Vuković sa dva platna na kojima je vidljiv dalmatinski arhipelag u neuobičajnoj, koloritnoj interpretaciji. Izložbu je otvorio organizator g. Gorgonio San Huan, nakon čega je uslijedio trosatni program tokom kojeg su razni umjetnici govorili o svojim radovima, uz projekciju fotografija, muzički program, podjelu ukrasnih spomen broševa vezanih za proljetnu proslavu “Martisorul” koja je posvećena bogu Marsu, te koktel.
Smotru su posjetile: Tamara Perišić odgovorna za kulturu i Mladenka Šarac Rončević konzul pri Veleposlanstvu Republike Hrvatske, u Rimu uz razne članove Udruge i talijanske posjetioce. Potpresjednica Hrvatsko-talijanske udruge u Rimu, Svjetlana Lipanović pobrinula se oko izlaganja radova hrvatskih slikara.

Izložba će biti otvorena do 9. ožujka.

Napisala: Svjetlana Lipanović

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)