Input your search keywords and press Enter.

Napreduju radovi u Zagrebačkoj

Gradonačelnik Andro Vlahušić u pratnji suradnika i predstavnika izvođača radova obišao je gradilište u Zagrebačkoj ulici gdje su u tijeku radovi na rekonstrukciji i uređenju sustava oborinske odvodnje. Utvrđeno je da se radovi odvijaju prema utvrđenoj dinamici, a očekuje se da će se najveći dio projekta izvesti do 24. prosinca.
Uz adekvatno rješenje oborinske odvodnje i posve novu kolničku konstrukciju postavit će se rubnjaci na dijelu ulice gdje trenutno ne postoji nogostup (dio od Kapelice do Vatrogasca). Duljina glavnog oborinskog kolektora DN 800 iznosi 417,67 m.

Gradonačelnik Vlahušić izrazio je zadovoljstvo napretkom radova te je zahvalio građanima na razumijevanju. –„Iz objektivnih razloga razdoblje od studenog do veljače jedino je vrijeme kada možemo raditi zahvate na jednoj od važnijih gradskih prometnica“,  rekao je gradonačelnik Vlahušić. Do kraja tjedna na izlazu iz Ulice II. Dalmatinske brigade postavit i na državnoj cesti D8 postavit će se privremena regulacija semaforima kako bi se građanima omogućilo skretanje ulijevo na magistralu i skratilo prometovanje dok traju radovi.

Zagrebačka ulica ključna je i za reguliranje prometa oko povijesne jezgre. –„Osnovni strateški cilj jest Zagrebačku pretvoriti u ulicu mirnog prometa, koja je prvenstveno namijenjena građanima, smještajnim gostima i ekološki prihvatljivom gradskom prijevozu“, osvrnuo se gradonačelnik na problematiku povećanog pritiska na ovu ulicu tijekom turističke sezone. Uskoro se očekuju i stručno rješenje novog režima prometovanja kontaktnom zonom koje prema nalogu Grada izrađuje Fakultet prometnih znanosti.

Dubrovačka tvrtka Tonikom d.o.o. provedenim postupkom javnog natječaja izabrana je za izvođača radova. Cijena radova bez PDV-a iznosi 2.103.812,00 kn (2.629.765,00 kn s PDV-om). Prema ugovoru rok izvođenja je do 90 dana.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.