Input your search keywords and press Enter.

Najstarija konavoka dobila zahvalnicu Agroturizma Konavle

Predstavnici Agroturizma Konavle danas su posjetili tetu Anu Carević i uručili joj zahvalnicu za izniman doprinos očuvanju konavoske tradicije.

Naime, tete Ane nije bila u mogućnosti sudjelovati na večeri posvećenoj Konavokama koje svakodnevno ili u svečanijim prilikama nose konavosku robu a koju je Agrotrizam Konavle organizirao 27. prosinca 2017. godine u sklopu manifestacije „10. Mirisi Božića u Konavlima“.

Te večeri sve je blistalo u prepunoj dvorani samostana sv. Vlaha u Pridvorju od zlatnoga i bijeloga, od smijeha i veselja. Okupile su se Konavoke koje, unatoč i usprkos vremenu, društvu i svakodnevici, posebno modi, i dalje nose konavosku nošnju. Izgled a ni izvrstan smisao za šalu ne odaju godine teti Ani, a napunila ih je 103. Tete Ane, ili, po konavosku, tete Jane Carević, rođena je u kući Ljubić na Radovčićima 1914. a točno na današnji dan prije 10 godina došla je u Samostan sestara službenica milosrđa na Boninovu. Iako narušenog zdravlja, teško joj pada i često negoduje što nije u konavoskoj robi ali pletenicu nije ostrigla. Rukom pokazuje na ormar u kojemu je uštirkani ubručić, čeka da skupa pođu u Konavle. „Da sam znala da ćete doć, drugačije bi se obukla“ kaže nasmijanog lica ponosno gledajući u poklone i zahvalnicu na kojoj je ispisano njeno ime.

Agroturizam Konavle, organizator događaja

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *