Input your search keywords and press Enter.

Najavljena gradnja novog prihvatilišta za smještaj socijalno ugroženih osoba

Gradonačelnik Grada Dubrovnika Andro Vlahušić sa suradnicima je obišao u petak Prihvatilište za smještaj socijalno ugroženih osoba u objektu Vis 2 gdje se susreo s korisnicima, te urede Gradskog društva Crvenog križa Dubrovnik pri prihvatilištu.

U razgovoru s korisnicima prihvatilišta i ravnateljem Crvenog križa Dubrovnik Živkom Šimunovićem i suradnicom Katijom Damjanović, gradonačelnik Vlahušić najavio je iseljavanje objekta Vis 2 i gradnju novog prostora koji će udovoljavati svim standardima i uvjetima propisanim zakonom. Za dvije obitelji pronađeno je rješenje za drugi smještaj, a drugi korisnici su u proceduri zbrinjavanja. Grad Dubrovnik i Crveni križ objavit će javni poziv za iskaz interesa za prodaju/najam prostora za prihvatilište, a sredstva će se ugraditi u proračun za 2016. godinu.

Trenutno se u prihvatilištu nalazi 40 korisnika. U kolovozu 2014. CK Dubrovnik je u suradnji s udrugom „Dubrovnik – Zdravi grad“ započeo provođenje programa psiho-socijalne skrbi za korisnike prihvatilišta „ZaJedno“, uz financijsku potporu Grada Dubrovnika. Glavni cilj programa je, u suradnji s nadležnim institucijama, udrugama i korisnicima, osmišljavanje i organiziranje grupnih i individualnih aktivnosti različite tematike i sadržaja, kako bi se korisnicima otvorili novi vidici i interesi. Krajnji cilj je integracija i osnaživanje korisnika te njihovo trajno zbrinjavanje.

dubrovnik.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *