Input your search keywords and press Enter.

Najavljen ovogodišnji Good Food Festival

Uspješni Good Food Festival Dubrovnik svoje će treće izdanje imati od 20. do 23. listopada 2016. godine, a kroz četiri dana odvijanja festivala održat će se više od 20 različitih događanja, sudjelovat će više od 30 dubrovačkih restorana, nekoliko hotelskih kuća, deset vinskih barova…. sve u organizaciji TZ grada Dubrovnika.

Direktorica TZ grada Dubrovnika Romana Vlašić, predstavila je program Good Food Festivala 2016. i zahvalila na suradnji svima koji su sudjelovali u kreiranju, a sudjelovat će i u realizaciji vrlo zanimljivog programa. Uz niz radionica i edukativnih programa – o jabukama za najmlađe, radionici sirove hrane Mihaele Devescovi, te ciklusa kojeg organizira Humanitarna udruga Deša, novost su radionice Udruge Škola iz Majkova, u ovom pitoresknom primorskom selu.

Na Pilama će se održati i Sajam zdrave hrane, a kroz sva četiri dana odvijanja festivala dubrovački restorani nudit će posebne menije s popularnom cijenom od 100 kn, vinokušnje u vinskim barovima na području Grada, te prigodne gastro ture za turiste.

Good Food festivala započinje tradicionalnom Dubrovačkom trpezom na Stradunu 20. listopada, iste večeri gostuje Karlovačka županija s programom „Okusi tradicije“. U petak u Hotelu Lapad bit će organizirana prezentacija turističke i gastronomske ponude austrijskog grada Graza , a prethodit će joj program u Restoranu Sesame kad će nas Chef Marina Žibert Ercegović naučiti kako umijesiti domaću pastu.

Subota 22.listopada rezervirana je za edukaciju na temu indijske kuhinje sa Chefom Stephenom Lobom , dok u subotu uvečer gostuje popularni hrvatski chef Andrej Barbieri, koji će nas iznenaditi svojim specijalitetima u Hotelu Hilton Imperial.

Četvrtog dana, u nedjelju, gostuje korčulansko mjesto Blato s nastupom udruge Kumpanjija i Klape Kumpanji, te prezentacijom kolača – lumblije.

Završni događaj festivala je Gala večera Land of Legends koja ima humanitarni karakter, s koje će se prihod namijeniti nabavci fibroskenera za dubrovačku Opću bolnicu, a održat će se u hotelu Rixos Libertas o čemu je na pressici govorio Ayhan Basci, generalni direktor hotela..

Predsjednica Humanitarne udruge Deša Đeni Hansal predstavila je poseban slatki suvenir – Kolačić sv.Vlaha, koji je kreirala Humanitarna udruga Deša na poticaj TZ grada Dubrovnika u obljetničkog Godini sv.Vlaha i u povodu Good Food Festivala 2016.

Kušali su se i žrnovski makaruni, mljetski makaruli, te slastice koje su pripremile vrijedne djelatnice udruge „Deša“, kao i kanapei s morskim delicijama iz Fast Fooda Barba, sve uz vinsku kapljicu Lekri, Vinarije Škar obitelji Krile.

Good Food festival 2016. izazvao je pozornost inozemnih medija, pa ćemo u prigodi festivala ugostiti ukupno sedamnaest inozemnih novinara u suradnji sa sustavom Hrvatske turističke zajednice i inozemnim predstavništvima i Glavnim uredom Zagreb, te samostalno. U Dubrovniku će tako boraviti novinari iz Francuske, Ukrajine, Norveške, Italije, SAD – a, Nizozemske, Turske, Austrije, Španjolske i Brazila koji će sudjelovati u programu Good Food Festivala, ali i upoznati grad i okolicu.

Najavljen je i poseban charter-let iz Bavarske u suradnji s agencijom ID Riva, a i slovenska agencija Ojla ponudila je na slovenskom tržištu program u Dubrovniku za vrijeme Good Food Festivala, te očekujemo dobru posjećenost najavljenog trećeg „guloznog“ dubrovačkog festivala.

Jelka Tepšić, voditeljica Odjela za komunikacije, TZ grada Dubrovnika

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.