Input your search keywords and press Enter.

Najava turističkog prometa za Uskrs

Prema očekivanjima dubrovačkih turističkih djelatnika i najavama, u Dubrovniku bi uskrsne blagdane trebalo provesti više od pet tisuća uglavnom inozemnih turista. Očekuju se turisti iz Hrvatske, SAD –a, Španjolske, Koreje, Ujedinjenog kraljevstva i drugi.

Već se ovog vikenda na dubrovačkim ulicama osjetila proljetna živost jer se s ljetnim redom letenja, aktivnim od prošlog vikenda značajno povećao i broj posjetitelja našeg grada, te je za vikend u Dubrovniku bilo oko 3 200 gostiju, gotovo dvostruko više nego u isto vrijeme 2014. godine. Od početka godine do 30.ožujka naš grad bilježi poraste turističkog prometa, ukupno je u Dubrovniku boravilo 40078 gostiju ili 8 posto više nego u isto vrijeme lani, a ostvarili su 105498 noćenja ili šest posto više nego 2014.

Uskrsna događanja u Dubrovniku započela su tradicionalnim Uskrsnim sajmom otvorenim u subotu 28.ožujka u Luži, s ponudom suvenira i prigodnih poklona iz sustava tradicionalnih obrta . Tijekom Velikog tjedna organizira se više koncerata uz tradicionalne korizmene crkvene obrede, te procesija Velikog petka ulicama stare gradske jezgre. Na najveći katolički blagdan Uskrs 5.travnja prigodan koncert na Stradunu izvest će Klapa Subrenum i KUD sv.Juraj iz Osojnika, dok će i mladići i djevojke odjeveni u narodne nošnje kao poklon TZ grada Dubrovnika svim turistima i posjetiteljima dijeliti pengana jaja i letke s opisom tradicionalnih običaja dubrovačkog kraja. Ispod Sponze će biti organizirana radionica penganja jaja udruge „Dubrovački primorski svatovi“.

Važno je istaknuti da je Uskrs 2014. godine bio dva tjedna kasnije, krajem travnja, kad su i vremenski uvjeti puno bolji i ugodniji, međutim uvjereni smo da će predstojeći blagdanski vikend također ispuniti očekivanja turističkih djelatnika.

 

Jelka Tepšić

Voditeljica Odjela za komunikacijske taktike

TZ grada Dubrovnika