Input your search keywords and press Enter.

Na Žarkovici pronađene lešine pasa stare više mjeseci, inspekcija utvrđuje okolnosti

Djelatnici društva Sanitat zaduženi za zbrinjavanje pasa na području nelegalnog azila na Žarkovici danas su na jednom od slabo pristupačnih terena Žarkovice pronašli više raspadajućih lešina pasa u različitim fazama raspadanja. Prema prvim nalazima lešine su stare više mjeseci. Odmah po pronalasku lešina pozvani su djelatnici Službe komunalnog redarstva, nadležne inspekcije i policije kako bi se utvrdile sve okolnosti navedenog događaja.

Djelatnici Sanitata od trenutka kada su preuzeli zbrinjavanje pasa sa Žarkovice do današnjeg dana ukupno su zbrinuli 192 psa. Svim psima pruža se adekvatna skrb i pripremaju se za udomljavanje. Trenutno su na Žarkovici preostala 92 pasa koji će se u narednim mjesecima putem akcije koju provodimo uspješno zabrinuti čime će navedeni projekt završiti.

Nažalost, pred Gradom ostaje još jedan veliki izazov, a to je gotovo tisuću štakora koji su se naselili na Žarkovici te bi nestankom hrane mogli postati prijetnja, ne samo okolnim naseljima nego i gradu, stoga gradske službe u ovom trenutku razrađuju sve potrebne planove kako ne bi došlo do spuštanja velike kolonije štakora prema gradskim naseljima.

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)