Input your search keywords and press Enter.

Na Vlahušićevu inicijativu sastanak o zračnoj povezanosti s Ministarstvom prometa, nacionalnim avioprijevoznikom i Zračnom lukom Dubrovnik

Gradonačelnik Vlahušić sudjelovao je u srijedu 15. lipnja u Zagrebu na redovitoj Godišnjoj skupštini Zračne luke Dubrovnik.

Na inicijativu gradonačelnika, tijekom Skupštine, s pomoćnikom ministra nadležnim za zračni promet Jurom Šarićem dogovoreno je skoro održavanje radnog sastanka u Dubrovniku i to između Grada, Dubrovačko-neretvanske županije, Općine Konavle kao legitimnih predstavnika vlasnika, te Uprave ZLD, Uprave Croatia Airlinesa i nadležnog ministarstva.
Grad Dubrovnik će u međuvremenu održati sastanak s Upravom ZLD  tijekom kojeg će pripremiti platformu za zajednički nastup prema Ministarstvu i Croatia Airlinesu oko rješavanja prometne izoliranosti juga Hrvatske i to osiguranjem povoljnih karata za stanovnike, ali i oko značajnijeg povećanja broja aviolinija zimi te unapređenja cjelovitog zimskog programa u suradnji s dionicima turističke privrede kako bi se Dubrovnik nastavio transformaciju iz sezonske u atraktivnu i sadržajnu cjelogodišnju destinaciju.

 

Pri izjašnjavanju o prihvaćanju Izvješća o poslovanju, iako je istaknuo dobre poslovne i financijske rezultate, Gradonačelnik je ostao suzdržan. Tijekom rasprave o ovoj točki iznio je stav da su Zračna luka Dubrovnik, Zračna luka Zagreb, Ministarstvo pomorstva, prometa i infrastrukture i Croatia Airlines kao nacionalni prijevoznik dužni omogućiti građanima Dubrovnika, Županije i Konavala primjerene cijene prijevoza, istaknuvši da je na dan 15. lipnja povratna cijena karte na relaciji Dubrovnik-Zagreb iznosila gotovo 1500 kuna te da su građani uz takve cijene onemogućeni u korištenju usluga tvrtke kojoj su i vlasnici.

Također, gradonačelnik Vlahušić kazao je kako od ZLD, uz subjekte turističke privrede, očekuje aktivnije uključivanje u proces koji za cilj imaju osiguranje većeg broja direktnih letova u zimskom periodu i uvođenje novih destinacija, sugerirajući da kroz svoju politiku cijena može unaprijediti povezanost Dubrovnika.

Sve ostale odluke Skupština je donijela jednoglasno.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)