Input your search keywords and press Enter.

Na temu pročistača gradonačelnik se u Parizu sastao s direktoricom Sueza

Tijekom službenog posjeta francuskog gradu prijatelju Rueilu-Malmaisonu gradonačelnik Andro Vlahušić sastao se s Marie-Ange Debon, članicom Uprave, potpredsjednicom i izvršnom direktoricom zaduženom za međunarodno poslovanje tvrtke Suez Environnement, izvođača radova na izgradnji pročistača pitke vode u Dubrovniku.

Sastanak je održan u sjedištu tvrtke u pariškom poslovnom centru La Defense, a prisustvovao mu je i izvršni direktor za područje Europe Stephane Heddessmeiher.

Gradonačelnik Vlahušić je direktoricu Debon pobliže upoznao s problemima koje u zimskom razdoblju, u prosjeku dva tjedna godišnje, Dubrovnik ima s opskrbom pitkom vodom, istaknuvši kako je izgradnja pročistača jedan od najznačajnijih projekata na području komunalne infrastrukture.

Tvrtka Suez i njen partner Degremot u potpunosti su posvećeni projektu, kazala je Debon. Potvrdila izgradnju postrojenja u ugovorenom roku, ali i iskazala zanimanje za suradnju na polju gospodarenja otpadom, na koje otpada značajni dio poslovanja tvrtke.

Podsjetimo, ugovor o izgradnji crpne stanice s uređajem za pročišćavanje vode za piće i pratećim infrastrukturnim objektom između tvrtki Vododov Dubrovnik i Degremont/Suez Environnement vrijedan 50 milijuna kuna potpisan je u lipnju. Izrada projektne dokumentacije u samoj je završnici, nakon čega će započeti  i fizički radovi na izgradnji postrojenja. Pročistač će najznačajnijim dijeliom biti financiran sredstvima iz EU fondova. Izrađen prema najsuvremenijim tehničkim standardima bit će jedinstven u Hrvatskoj, kapaciteta dostatnog za osiguranje potreba za pitkom vodom na cijelom području Dubrovnika.

Suez Environnement jedna je od vodećih europskih tvrtki koje se bave vodoopskrbom,  rješenjima za obradu  vode, recikliranjem i obnovljivom energijom, a u 70 država ima više 80 tisuća zaposlenih. Pitkom vodom opskrbljuje 92 milijuna ljudi.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.