Input your search keywords and press Enter.

Na koncertu Pobjeda za heroje – Knin za Vukovar prikupljeno 623 500 kuna za obnovu vukovarskoga Vodotornja

Na velikome donacijskom koncertu Pobjeda za heroje – Knin za Vukovar, kojim je sinoć završeno svečano obilježavanje Dana pobjede i domovinske zahvalnosti, Dana hrvatskih branitelja i 21. obljetnice vojno-redarstvene operacije Oluja, zaprimljeno je 124 700 poziva gledatelja Hrvatske radiotelevizije. Temeljem zaprimljenih poziva za obnovu vukovarskoga Vodotornja prikupljeno je približno 623 500 kuna bez PDV-a.

Ovogodišnji je program u Kninu organiziran u suradnji Ministarstva obrane, Ministarstva branitelja, Grada Knina i Hrvatske radiotelevizije, a nastupili su brojni izvođači poput Marka Perkovića, Meri Cetinić, Orkestra Hrvatske ratne mornarice i maestra Tončija Ćićerića, klape Sveti Juraj Hrvatske ratne mornarice, Tamburaškoga orkestra Hrvatske radiotelevizije i maestra Siniše Leopolda te brojni drugih.

Hrvatska radiotelevizija koncert je izravno prenosila na Prvome programu Hrvatske televizije (HRT – HTV 1), na kojemu ga je pratilo gotovo četvrt milijuna gledatelja, odnosno njih 247 345. Koncert se mogao pratiti i na Drugome programu Hrvatskoga radija (HRT – HR 2), na nekoliko HRT-ovih lokalnih radiopostaja te s pomoću multimedijske usluge HRTi.

Hrvatska radiotelevizija bila je i organizator aukcije za prodaju slike hrvatskoga umjetnika svjetskoga glasa Charlesa Billicha, koji je naslikao Vodotoranj u namjeri da se sredstvima od prodaje slike pomogne njegovoj obnovi. Za originalnu sliku, koja će biti izložena u Uredu predsjednice Republike Hrvatske, sinoć je ponuđeno 210 tisuća eura, a autor će napraviti i deset tisuća replika koje će se naći u prodaji i čiji će prihod od prodaje također biti namijenjen obnovi Vodotornja.

Riječ je o drugome donacijskome koncertu koji je Hrvatska radiotelevizija ove godine organizirala za obnovu vukovarskoga Vodotornja. Prvi je koncert Svi za Vukovar održan 15. svibnja u Zagrebu u okviru obilježavanja 90. obljetnice postojanja Hrvatskoga radija (HRT – HR) i 60. obljetnice postojanja Hrvatske televizije (HRT – HTV), a tijekom toga koncerta za konzerviranje i obnovu vukovarskoga Vodotornja prikupljeno je 1 187 815 kuna.

Pokroviteljica je obaju koncerata predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović, a za obnovu vukovarskoga Vodotornja potrebno je prikupiti 20 milijuna kuna. Prikupljanje novčanih sredstava trajat će do 1. studenoga, a obnova bi trebala početi sljedećega ljeta i trajati godinu dana.

Hrvatska radiotelevizija

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)