Input your search keywords and press Enter.

Mreža dubrovačkog slikara Stjepka Mamića na zaslonu tijekom OI u Riu

Slika hrvatskog slikara Stjepka Mamića predstavljena  je na “ RIO ART- Olimpiadi dell’Arte”  u Tiffany rezidenciji u Rio de Janeiru 04. 08. 2016 povodom otvorenja 31. Olimpijskih igara.   

    
Na  vernissageu održanom u ekskluzivnoj  Tiffany rezidenciji u Rio de Janeiru,  u sklopu otvorenja  Olimpijskih igara u Rio de Janeiru 04. 08. 2016. god., otvorena je međunarodna izložba “ RIO ART- Olimpiadi dell’Arte”. Tom prigodom  predstavljena je slika  dubrovačkog umjetnika pomorskog kapetana  Stjepka Mamića “Long Net”, akrilik/mix-media  na lanenom platnu, 200×110 cm,   koja će se prikazivati na displeju  tijekom trajanja ovogodišnjih  Olimpijskih igara u Riu do 21.  kolovoza. 
 
Ovo  veliko priznanje  i čast Stjepko Mamić kao jedini  umjetnik iz Hrvatske  dijeli s još osamdest tri umjetnika iz cijelog svijeta čije su slike odabrane  za  ovu manifestaciju koja ima za cilj ukazati na značaj povezanosti i  sveobuhvatnosti talenta  i rada  u umjetnosti i sportu, što je bila ideja-vodilja glavnog organizatora  Salva Nunjesa. Mamićeva mreža je izabrana u skladu  s motom ovogodišnje Olimpijade o očuvanji prirode i njenih resursa, zelenih površina, šuma i mora kao jedinom načinu održivosti života na Zemlji.
Prigodom otvorenja “RIO ART- Olipijada umjetnosti” likovna kritičarka i  kuratorica izložbe dr. Elena Gollini o slikarstvu Capt. Stjepka Mamića rekla je  slijedeće: ” Stručni, gestualni potezi kista,  vibrantna  intenzivnost   u slaganju kromatske priče i figurativno predstavljanje  snage sugestivne vizije , karakteriziraju slikovnu umjetnost Stjepka Mamića. On primjećuje, kao pažljiv i senzibilan promatrač,  stvarnost koja nas okružuje i  reinterpretira ju   maštom  dorađenu pogledom sanjara, prenoseći  na platno svoj  svestrani  kameleonski unutarnji svemir”.  

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)