Input your search keywords and press Enter.

Mostovac Vlaho Orepić novi je ministar unutarnjih poslova

Novi ministar unutarnjih poslova, Vlaho Orepić, ponosan na svoj ratni put
*
Vlaho Orepić, član MOST-a, javnosti je poznat po višegodišnjoj borbi protiv gradnje termoelektrane u Pločama. Pločanin i građanski aktivist, predsjednik je Udruge građana “Škanj”, koja se godinama bori protiv izgradnje termoelektrane i iznimno je cijenjen u lokalnoj sredini na jugu Hrvatske. Sada ga je mandatar Tihomir Orešković odabrao kao dio svog užeg tima.
Vlaho Orepić rođen je 6. studenog 1968. godine. Završio je Zapovjedno stožernu školu ‘Blago Zadro’ u Zagrebu, smjer pomorstvo. Na Pomorskom fakultetu u Dubrovniku stekao je zvanje diplomiranog inženjera pomorskog prometa – smjer Nautika, a na Kineziološkom fakultetu u Zagrebu stekao je zvanje višeg sportskog trenera.
Orepić navodi kako je posebice ponosan na svoj ratni put. Bio je prvi zapovjednik Ratne luke u Pločama, na čije je mjesto imenovan 8. prosinca. 1991 godine. Bila je to prva postrojba koju je utemeljila Hrvatska ratna mornarica prema zapovijedi zapovjednika admirala Letice od 28. rujna 1991., a ujedno je to bila prva postrojba ročnih vojnika HV-a.
Više je puta odlikovan različitim medaljama i spomenicama. Nakon završetka rata sredinom 1996. godine obavljao je posao izvjestitelja za pomorske snage i minsko protuminska djelovanja, a potom je zasjeo na dužnost voditelja operativnog odsjeka u stožeru ZVPS Jug.
Osim političkog aktivizma, Orepić je poznati i po zalaganju za sport. U travnju 2014. izabran je za dopredsjednika Županijske zajednice športova. A 2007. godine obnašao je dužnost predsjednika Zajednice sportskih udruga grada Ploča.

dnevnik.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.