Input your search keywords and press Enter.

MOST: Prekidamo pregovore s koalicijom Hrvatska raste

Prenosimo u potpunosti priopćenje Mosta nezavisnih lista:

Radi ideje reformske i tripartitne vlade do sada smo prešli preko svega što je Mostu učinjeno od kada je na izborima pokazao da može ugroziti nečije pozicije. Od prvotnih uspješnih ili neuspješnih pokušaja kupovine Mostovih mandata, preko konstantnih vrijeđanja naših zastupnika, prelazili smo i preko izuzetno ružnih optužbi, preko strašnih uvreda na račun našeg glasnogovornika, preko sustavnih pokušaja manipulacije te tvrdnji da je reformska vlada neka suluda ideja, iako se radi o modelu koji je viđen u većini zemalja Europske Unije. Više od mjesec dana slušamo uvrede na naš račun i gledamo medijsko razapinjanje.

Ne glumimo žrtve, nego stoički podnosimo optužbe na naš račun zbog ideje iza koje stojimo i činjenice da smo promijenili situaciju u odnosu na prethodnih 20 godina. Cijelo ovo vrijeme od nas traže da budemo jasni i zauzmemo stav. Eto, zauzimamo ga – prekidamo pregovore s koalicijom Hrvatska raste jer je istovremeno dok su pregovarali s nama, vodstvo te iste koalicije, tijekom zadnjih 48 sati pokušavalo ponovno vrbovati naše pojedinačne zastupnike i na taj način definitivno razbiti Most. Imamo odgovornost spram društva ovo okončati, baš zato što nismo u politici zbog pozicija. Naš cilj je i dalje isti – promjene.

Apsolutno je jasno da je vodstvo SDP-a ušlo u pregovore s nama s figom u džepu i s ciljem rušenja ideje reformske vlade. Mi u takvog partnera nemamo i ne možemo imati povjerenja. Ispričavamo se građanima, znamo da njima sve ovo izgleda kao neka loša sapunica i trakavica bez kraja. Ali vjerujte, Most nije adresa na koju se trebate obratiti. Naša jedina „krivnja“ je što se još nismo slomili.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)