Input your search keywords and press Enter.

Most od Stipe Petrine traži da se odluči i javno očituje

Prenosimo najnovije priopćenje Mosta nezavisnih lista:

Nakon još jednog samostalnog izleta u javnost Stipe Petrine, Most nezavisnih lista želio bi ga javno pozvati da se do četvrtka očituje želi li biti dio Mostovog kluba zastupnika ili će biti samostalan. Željeli bismo demantirati tvrdnje gospodina Petrine koji očito već neko vrijeme ima druge planove, samo što smo do sada vjerovali njegovim objašnjenjima kako je prevaren od strane novinara i slično. Ovim putem bismo se ispričali novinarki Slobodne Dalmacije Davorki Blazević zato što smo doveli u pitanje njen profesionalni integritet tako što smo nasjeli tvrdnjama gospodina Petrine. U e-mailu koji je gospodin Petrina poslao svim članovima Nacionalnog vijeća Mosta, tvrdio je da je od novinarke prevaren te da će to javno demantirati, što do danas nije učinio.

Gospodin Petrina, iz samo njemu znanih razloga pokušava na silu proizvesti afere koje svakom iole informiranom zvuče neozbiljno, ali javnost koja je s razlogom nestrpljiva bi iz toga mogla izvući neke krive zaključke. Tvrdnje Stipe Petrine kako je velika većina članova Nacionalnog vijeća Mosta protiv nekakve koalicije s HDZ-om koju tobože silno zagovara Božo Petrov, krajnje su apsurdne. Naime, gospodin Petrina itekako je svjestan da se odluke Nacionalnog vijeća donose većinom i demokratski pa je samim time tako nešto nemoguće. Upravo na prijedlog gospodina Petrine Nacionalno vijeće tako je ustrojeno, što se ne bi dogodilo da je netko imao skrivene planove.

Javnosti prepuštamo i sud o tome ima li smisla tvrdnja gospodina Petrine da je Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović poželjela napraviti pritisak na Božu Petrova tijekom javnog sastanka pred višečlanom delegacijom Mosta i s medijima u blizini. Ako postoji neki skriveni plan, nije li bilo drugog načina da se utječe na Božu Petrova? S druge strane, postoji jasan javni pritisak Predsjednice, a to je sazivanje Sabora već 3. prosinca, s čime se nikako ne slažemo te smatramo da je to pritisak upravo na Most.

I baš zato što je Most je pod strahovitim pritiskom, dijelom opravdanim, a dijelom zbog interesa raznih centara moći, voljeli bismo kada bi barem ljudi koji su izabrani na platformi Mosta igrali fer igru i rekli koji su njihovi planovi te prestali bezuspješno rušiti jedinstvo Mosta.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.