Input your search keywords and press Enter.

Most najavio pregovore o reformskoj vladi

Tijekom subote 14. i nedjelje 15.  studenoga na Plitvicama je održano je radno okupljanje MOSTA  nezavisnih lista kojem su prisustvovali članovi Nacionalnog vijeća  MOSTA, izabrani saborski zastupnici te stranački i izvanstranački
stručnjaci. Na sastancima su doneseni zaključci o zahtjevima koje će  MOST postaviti u pregovorima s SDP-ovom i HDZ-ovom koalicijom.

Na sastanku je između ostalo dogovoreno osnivanje radnog tijela za  pregovore koje je sastavljeno od ukupno 26 članova Nacionalnog vijeća  MOSTA i saborskih zastupnika. MOSTOVI stranački i izvanstranački stručnjaci na skupu su u detalje  razrađivali programske reforme koje će biti uvjet za uspješne  pregovore o formiranju Vlade. Zahtjev za provedbom reformi uključivat  će i jasne vremenske rokove za provedbu, a paket reformi koje bi bile  osnovni uvjet sadrži prioritete kao što su hitna reforma pravosuđa i  javne uprave te reforma lokalne samouprave, kao i set politika koje bi  pogodovale razvoju poduzetništva.
“Vjerojatno će i pregovarači sa strane HDZ-a i SDP-a trebati  raspraviti i usuglašavati se oko naših prijedloga, ali javnost će  svakako znati koji su naši prijedlozi na dnevnom redu pregovora. Isto  tako je moguće da sa SDP-om i HDZ-om sve dogovorimo tijekom sljedećeg  tjedna, pa naše daljnje usuglašavanje u Mostu više neće biti  potrebno.“, u ime MOSTA rekao je saborski zastupnik Ivan Kovačić. Plitvički sastanak iskorišten je i da se dogovori plan te hodogram  pregovora s obje koalicije kroz predstojeći tjedan te popis tema za  nastavak pregovora u tjednu poslije.
Preostale teme kao što su monetarna i fiskalna politika, zaštita  okoliša, energetika i obrazovanje u pregovorima će biti usklađivane  naknadno.

MOST nezavisnih lista

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.