Input your search keywords and press Enter.

MOST – Klub vijećnika u Skupštini Dubrovačko-neretvanske županije

Prijedlog točaka na Dnevnom redu za 14. sjednicu Skupštine Dubrovačko-neretvanske županije

Dana 26. lipnja 2023. uputili smo predsjednici Skupštine Dubrovačko-neretvanske županije Terezini Orlić prijedlog dviju točaka na Dnevnom redu za nadolazeću 14. sjednicu.

Naime, predlažemo da vijećnici, sukladno Statutu i Poslovniku, donesu Odluku o Izmjenama i dopunama Prostornog plana Dubrovačko-neretvanske županije, kojima bi se iz njega brisao obuhvat „Golfa na Srđu”. Podsjećamo da je „Golf na Srđu” u Prostorni plan unesen 2006. godine odlukom tadašnjega povjerenika Županije g. Bosnića. Svih ovih godina vijećnici nisu imali mogućnost raspraviti i donijeti odluku o  tom kontroverznom i štetnom investicijsko-građevinskom projektu. U više su navrata oporbeni vijećnici pozivali župana Dobroslavića da pokrene proceduru brisanja „Golfa na Srđu” iz Prostornog plana, no on se uvijek pravdao mogućim investitorovim tužbama i zahtjevima za velikim financijskim naknadama. Nakon odluke arbitražnog suda od 23. svibnja 2023. očito je da takva opravdanja padaju u vodu te pozivamo predsjednicu Skupštine da već za iduću, 14. sjednicu uvrsti prijedlog Odluke o Brisanju „Golfa na Srđu” iz Prostornog plana DNŽ.

U prijedlogu druge točke predlažemo da se bivšem predsjedniku Stjepanu Mesiću ukine status Počasnoga građanina Dubrovačko-neretvanske županije. U arbitražnom postupku u kojem  je projektna tvrtka-investitor „Razvoj Golf” tužio Republiku Hrvatsku, Stjepan Mesić pojavljuje se kao svjedok tužitelja. Nažalost, nije to prvi put da Stjepan Mesić svjedoči protivno interesima Republike Hrvatske i njenih građana pa stoga držimo da ničim nije zaslužio bilo kakvu počast u Dubrovniku i Dubrovačko-neretvanskoj županiji.

Godinama je trajala borba građana Dubrovnika, ali i cijele županije s investitorima i njihovim pomagačima. Godinama se dokazivalo da je „Golf na Srđu” poguban investicijsko-nekretninski projekt za prirodnu i kulturnu baštinu, kako samoga grada Dubrovnika tako i županije. Napominjemo da su prijedlozi odluka zasnovani na Statutu i Poslovniku Skupštine Dubrovačko-neretvanske županije, a nadležne službe u kratkome roku mogu pripremiti materijale i predložene točke uvrstiti u Dnevni red iduće Sjednice.

Klub vijećnika u Skupštini DNŽ

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.