Input your search keywords and press Enter.

Most DNŽ podržava odricanje od vijećničkih naknada i prikuplja novac za donacije zdravstvenim ustanovama

Most NL podržava ideju da se Županijski vijećnici Dubrovačko-neretvanske županije odreknu tri mjesečne vijećničke naknade u korist zdravstvenog sustava, odnosno OB Dubrovnik i HZJZ Dubrovačko-neretvanske županije.

Podsjećamo da su Županijski vijećnici Mosta još ranije, na prijedlog proračuna Dubrovačko-neretvanske županije za 2018., podnijeli amandman da se za 50 posto smanje vijećničke naknade, te da se ta sredstva preusmjere za prehranu učenika osnovnih škola, što je tada bila aktualni problem. No, ističu metkovski Mostovci, tada su bili ismijani i nazvani populistima.
Vezano za pandemiju koronavirusa, predsjedništvo Mosta je prije tjedan dana donijelo odluku da se formira fond za pomoć ustanovama i pojedincima koji nose teret ove zdravstvene i humanitarne krize. Predsjedništvo je pozvalo Mostove saborske zastupnike, županijske, gradske, općinske vijećnike,te članove i simpatizere da doniraju novce u fond. U tom fondu sa svojim naknadama sudjeluju i vijećnici Mosta u Dubrovačko – neretvanske županije, a od prikupljenih sredstava pomoći će se i OB Dubrovnik, tako da nas nije potrebno pozivati na neke zajedničke akcije u svrhu PR-a vladajućih. Epidemija će proći ali će ostaviti katastrofalne posljedice za gospodarstvo Dubrovačko-neretvanske županije i cijele Hrvatske.

„Stoga pozivamo župana i vladajući HDZ da započne s pripremom rebalansa proračuna. Naime, pored vijećničkih naknada još je puno stavki u proračunu naše županije, poput naknada članovima Upravnih vijeća i Nadzornih odbora ustanova kojima je Dubrovačko-neretvanska županija osnivač,  koje se mogu korisnije prenamjeniti, preraspodijeliti i potrošiti“, poručuju Mostovci.

 

 

Most nezavisnih lista

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *