Input your search keywords and press Enter.

MORH za povratak vojske u Ploče – gradske vlasti protiv

Ministar obrane Damir Krstičević izjavio je kako MORH smatra da treba razmjestiti jednu borbenu postrojbu u Pločama. Najavio je da će o tome razgovarati s predstavnicima Grada i izrazio nadu da će se naći najbolje rješenje. Riječ je o satniji koja bi u sastavu imala 150 dobro opremljenih i uvježbanih mornaričkih specijalaca, koji bi bili spremni za manevar i intervenciju s mora, kopna i iz zraka u prostoru južno od Splita do rta Prevlake.

Damir Krstičević rekao je kako MORH smatra da je vrijeme za ažuriranje dugoročnog plana razvoja i zato se razmatra da HV bude u Vukovaru i Sinju ove godine, a iduće u Varaždinu. Što se tiče Ploča, smatramo da nam treba jedna postrojba mornaričkog pješaštva jer HV nema postrojbu južno od Splita”, istaknuo je. Najavio je da će idućeg tjedna razgovarati s lokalnom zajednicom, dodavši da MORH i HV ne mogu i nije im namjera zaustavljati projekte koji su bitni za razvoj lokalne sredine.

Namjera Ministarstva obrane da u Ploče vrati mornaričko pješaštvo Hrvatske vojske izazvala je žestok odgovor lokalnih vlasti. Putem društvene mreže lokalni HDZ svojim je stranačkim suborcima u Zagrebu poručio kako ne pristaje na povratak vojske u, kažu, najatraktivniju prirodnu uvalu na Jadranu. Povratak vojske, pišu, Pločama bi dugoročno donio samo nekoliko radnih mjesta u kuhinji ili na održavanju, za što bi se žrtvovala najatraktivnija lokacija uz more za koju Grad ima velike planove.

Ministar državne imovine stišava strasti. Podsjeća da se vojarna sastoji od dva dijela te bi vojska ušla samo u onaj gornji dio, koji nije gospodarski perspektivan. “Ako ministar obrane ima potrebu zadržati za HV onda će to tako i ostati. Za donji dio ćemo svakako iznaći način za strateški projekt jer je to odlična lokacija. Međutim, taj dio je za najam i koncesiju”, kazao je Goran Marić.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *