Input your search keywords and press Enter.

Mogući priljev imigranata preko Dubrovačkog područja

Zbog nastalih situacija na Srpsko-Mađarskoj granici postoji mogućnost priljeva imigranata preko graničnih prijelaza na području Konavla, gdje će tražiti put prema Zapadnoj Europi.

Iako još za to nema naznaka, kako navode iz Policijske uprave u Dubrovniku, postoji mogućnost priljeva imigranata preko “južne rute” koja vodi preko Albanije, Kosova i Crne Gore prema Zapadnoj Europi.

Prema pisanju Dubrovačkog dnevnika, policija, Grad, Županija, vodovod već neko vrijeme pripremaju teren za prihvat izbjeglica koje bi mogle dostizati ovom rutom, za koji još ne postoji službenih naznaka.

Glasnogovornik Stožera za zaštitu i spašavanje dubrovačko-neretvanske županije, danas je izjavio da se vrše pripreme za mogući prihvat 3000-5000 imigranata. Utvrđena je i mogućnosti transporta od Konavala prema Neretvi, zalihe hrane, pića i higijenskih potrepština, u utorak će se znati točni podaci. Logističke pripreme su u tijeku da se kojim slučajem ne bi mogući izbjeglički val dočekali nespremni. Cvjetinović je nadalje izjavio kako je u tijeku prebrojavanje kapaciteta za prihvat i kao moguće lokacije spominju se vojni objekti u Konavlima, na Neretvi i drugim mjestima u Županiji.

Od procijenjenih ruta ulaska u Hrvatsku navode se ruta koja ide zaleđem, od Trebinja prema Neretvi, a druga ulazna ruta ide preko Vitaljine.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *